Bazalka (sazenice)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Bazalka (sazenice)

Objednací číslo 6683083
Počet kusů v balení:2 ks
Bazalka je oblíbeným aromatickým kořením a ceněnou bylinkou i okrasnou rostlinou. Proto se stále častěji objevuje nejen na zahradě, ale také v nádobách na balkonech a okenních parapetech, kde ji lze pěstovat celoročně. Využití bazalky v kuchyni je opravdu široké, zejména při přípravě salátů, omáček na těstoviny a polévek. Bazalky se nemusíme bát ani při přípravě masa, například kuřecího a krůtího nebo ryb a mořských plodů. Posypat bazalkou můžeme i grilovanou zeleninu, například lilek nebo cuketu. Čerstvá bazalka se přidává až do hotového pokrmu.
232,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Výška dospělé rostliny 25-30 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. Chránit před větrem a v horkém létě před přímým poledním sluncem. HNOJENÍ: Není nutné. Udržovat rostlinu v propustné zahradní zemině. ZÁLIVKA: Vyváženě zalévat, ale nepřelít! Nezalévat rostlinu na listy, ty pak černají. SKLIZEŇ: Aromatické listy se otrhávají po celou dobu vegetace až do květu. Když začne bazalka kvést (většinou v červenci), doporučuje se keřík seříznout a nať usušit. V této době má nejvíce aromatických látek. Bazalku dále zaléváme a ta většinou znovu přibližně v září vyraší. JEDNOLETKA! Na podzim ji přendáme před mrazy do světlé místnosti, kde bude mít teplotu nad 10 stup. Můžeme ji pěstovat i doma na okenním parapetu.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené