Komule davidova 'Butterfly Tower'
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Komule davidova 'Butterfly Tower'

Buddleja davidii 'Butterfly Tower' - Objednací číslo 4402202
Počet kusů v balení:1 ks
Komule neboli motýlí keř vykvétá začátkem léta. Nápadné květy jsou vonné a lákají hmyz, převážně motýly a včely. Nově vyšlechtěná ‚BUTTERFLY TOWER‘ (motýlí věž) na jaře vypadá jako malý, kompaktní keř. V průběhu vegetačního období rychle roste vzhůru ve formě úzkého a hustého sloupu, který je od léta do podzimu pokrytý květy. Dorůstá do výšky až 2 metrů a šířky 1 metr. Květy jsou 10 -14 cm dlouhé, růžovo- fialové, vzpřímené laty. Listy jsou delší, kopinaté, sytě zelené barvy. Každý rok na jaře rostlinu silně zastřihněte. Odkvetlé květy pravidelně odstraňujte, podpoříte tím nasazování nových poupat a prodloužíte dobu kvetení. Vysazujte na slunné stanoviště do výživné, propustné půdy. Nemá ráda přemokření. Mrazuvzdorná je do cca -29 °C, mladé rostliny doporučujeme chránit zakrytím.
661,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné – popř. polostinné pokud je místo velmi světlé PŮDA: Dobře propustná, bohatá na živiny. Nemá ráda přemokření. HNOJENÍ: Pravidelně přihnojovat VÝŠKA: Cca. 2 m RŮST: Keřovitý. V průběhu vegetačního období roste rychle vzhůru ve formě úzkého a hustého sloupu. KVĚTY: Červenec až září. Jsou 10 – 14 cm dlouhé, růžovo – fialové, vzpřímené laty. Květy jsou vonné, lákají hmyz, hlavně včely a motýly. Odkvetlé květy pravidelně odstraňovat, podpoří se tím tvorba nových poupat. ŘEZ: Zkracovací řez v březnu ZIMA: Plně mrazuvzdorná, mladé rostliny doporučujeme chránit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené