Jinan dvoulaločný
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Jinan dvoulaločný

Ginkgo biloba - Objednací číslo 3324254
Počet kusů v balení:1 ks
(Gingko Biloba). Žijící fosílie, vědečtí pracovníci se domnívají, že vznikl před 250 až 300 miliony let. Byl zvolen stromem tisíciletí. Jednou z hlavních charakteristik Ginkga jsou jeho listy, v létě jasně zelené a na podzim zlatožluté. Mnoho kultur uctívá Ginkgo jako symbol dlouhověkosti, plodnosti a nepřemožitelnosti. Ginkgo s jeho mystikou a životní silou je vhodný strom k výsadbě obzvláště při příležitostech, jako je např. narození dítěte nebo svatba. Ginkgo patří také k nejlepším a nejvyhledávanějším léčivým rostlinám. Extrakty a výrobky z ginkga patří k nejznámějším a nejvíce kupovaným potravinářským doplňkům. Rozsah použitelnosti v evropském lidovém léčitelství je rozsáhlý: podporuje krevní oběh a podporuje výkon mozku. Pomáhá při ztrátě paměti, problémech se soustředěním, při zvonění v uších a na studené ruce a nohy. Uklidňuje po prohýřených nocích a váže volné radikály. V květináči je možné jej pěstovat v místnosti nebo na terase. Později, až vyroste, i jako zahradní dřevinu. Samozřejmě jej můžete na podzim nebo na jaře vysadit rovnou do volné půdy. Nenáročný na péči, tolerantní vůči jakékoliv půdě a zimovzdorný. Preferuje slunné a polostinné stanoviště. Dodáváme rostliny v kontejneru.
307,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 400
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 400-500 cm
Zbarvení listí na podzim ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Relativně nenáročná, vhodná a dostačující je kvalitní propustná zahradní zemina. LISTY: Listy jinanu jsou od jara do léta zářivě zelené a na podzim se zbarví do zlatožluta. Jsou tuhé, vějířovité. V listopadu opadávají. Větve nemají žádný léčebný účinek. Jinan je dvoudomá rostlina, vytváří odděleně samčí a samičí formy. Na jednom stromu se od dubna do května objevují vždy pouze jednopohlavní květy. RŮST: Roste velmi pomalu, ročně o zhruba 30 - 40 cm, vysazuje se zpravidla jako solitér. POTŘEBA MÍSTA: Asi 4 metry a více, pro dospělou vzrostlou rostlinu. VÝŠKA: Velikost při dodání činí asi 20 - 30 cm. V nádobě lze pěstovat jako Bonsai, roste pomaleji. Dospělý a vrostlý strom, pěstovaný ve volné přírodě, může dorůstat do výšky 10 – 20 m. VYUŽITÍ: Jinan je velmi účinný při léčbě plicních chorob, zánětu průdušek, při kašli se zvýšenou tvorbou hlenu, astmatu. V Japonsku se semena jinanu používají k posílení žaludeční činnosti. Přípravky z jinanu lze léčit bakteriální infekce a mykózy, různá parazitární onemocnění. Protože účinné látky obsažené v jinanu podporují cirkulaci krve, ovlivňuje to činnost mozku. Určitou úlevu při jeho užívání mohou pocítit i lidé trpící Alzheimerovou chorobou. Oprané listy, konzervované v alkoholu, se používají k léčbě křečových žil a popálenin. Pro všechny tyto vlastnosti bývá jinan označován jako „ strom života“. Přípravky z jinanu se nesmějí užívat v nadměrném množství, mohou vyvolat nežádoucí účinky, jako zvracení, bolesti hlavy, průjem a alergické podráždění kůže. V alternativním lékařství se jinan používá sušený, jako sirup, prášek nebo v tabletách. ŘEZ: Doporučuje se prosvětlovat a podle potřeby provést tvarující řez. ZIMA: Zimovzdorný, mladé rostliny zakrýt jedlovým chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené