Pečárka hnědá
Pečárka hnědá
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Pečárka hnědá

Agaricus disporus - Objednací číslo 7700339
Počet kusů v balení:1 ks
Jedna z nejchutnějších odrůd žampionů. Pěstuje se podobně jako bílé žampiony. Podrobný popis je v kompletním balení (očkovací látka + kompost). Hmotnost asi 4 kg.
295,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné
■Obsah balení: substrát naočkovaný podhoubím pečárky a sáček s krycí zeminou. • Kulturu nechte v krabici, ve které byla dodána, jenom folii odhrňte. Rozdrolte přiloženou krycí zeminu a umístěte na povrch kultury ve vrstvě 2- 3 cm. Krycí vrstva by měla být vzdušná a kyprá, nemačkejte ji! • Nyní takto připravenou kulturu opět lehce zakryjte fólií (nepřitlačovat) a umístěte do prostředí s pokojovou teplotou (19-24°C). Ideální místo pro houby je suterén nebo sklep. Nikdy krabici neumisťujte k sálavému teplu (radiátor). • Za 12-25 dnů se objeví těsně pod horní vrstvou půdy bílé nitky (mycelium). Vlhčení substrátu v této fázi není potřeba, vlhkost mezi fólií a krycí zeminou je dostatečná. • Jakmile se začnou objevovat malé hlavičky hub, odstraňte fólii a kulturu přemístěte na místo s teplotou 14-20°C. Nyní je potřeba substrát udržovat vlhký a pravidelně větrat místnost, ve které je kultura umístěna. Vhodné je také omezit přístup slunečního záření. ■Upozornění: Substrát je třeba udržovat mírně vlhký. K zalévání používejte konev s jemným kropítkem nebo ruční rozprašovač. Kultura musí být pořád mírně vlhká, ale ne přelitá. Ve fólii nesmí stát voda, proto v ní udělejte otvory, aby případná přebytečná voda odtekla. Vhodnější je častější kropení menším množstvím vody, než velkým množstvím najednou. Dbejme na to, aby se nevytvořilo bahno! Je nutné, aby půda zůstala kyprá. ■Sklizeň: podle teploty se první plodnice hub objeví za 2 - 4 týdny. Při teplotě pod 15oC to může trvat až 8 týdnů. Během období růstu stoupá potřeba vlhkosti a čerstvého vzduchu. Nezapomeňte tedy větrat a vlhčit substrát. V okamžiku, kdy houby dorostou do požadované velikosti, je můžete začít sklízet. Sklízejte raději mladé plodnice, kterým se začíná rozevírat klobouk než ty staré, přerostlé. Houby ze substrátu odstraňujte opatrně, lehkým vytočením, tak abyste neporušili ostatní plodnice. Nové houby rostou ve vlnách. Po každé úrodě následuje přestávka 7-20 dní. I v tomto období udržujte substrát vlhký. Po uplynutí 16 týdnů je kultura vyčerpaná, substrát však můžeme využít jako vynikající přírodní hnojivo na zahradu nebo ho zkompostovat. ■Upozornění: Houby nenechávejte v substrátu přezrávat, též tam neponechávejme jejich zbytky, protože by je napadli škůdci. Bohužel se nelze vyhnout tomu, aby se dříve nebo později neobjevily mušky. Čím déle necháme houby v teple, tím dříve dojde ke škodě. V daném případě je nejlepší, když necháte houby v teplotě 10-15°C. Je pravda, že pomaleji rostou, zato jejich kvalita je mnohem lepší a budete mít méně problémů se škůdci. Proti muškám lze jako prevenci použít tzv. žluté lepové desky. Tyto desky natřené klíhem umístěte v blízkosti krabice, aby se na ně nalepilo co nejvíc mušek. Můžete je koupit v prodejnách se zahradnickými potřebami.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené