Reveň, rebarbora
Reveň, rebarbora
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Reveň, rebarbora

Rheum rhabarbarum - Objednací číslo 6659216
Počet kusů v balení:3 ks
Konečně byla vyšlechtěna rebarbora, která je vhodná i pro pěstování v nádobě na balkonu nebo terase. Kompaktní odrůda. Dekorativní velké listy a červené stonky. Vhodné pro přípravu koláčů, džemů nebo kompotu. Vysazujte na slunné stanoviště do výživné, mírně zásadité půdy. Substrát udržujte mírně vlhký. Květní stonky vylamujte, podpoříte tím růst rostliny. Plně zimovzdorná. Dodáváme v kontejneru.
512,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Kyprá, výživná – při výsadbě zapracujeme kompost, nebo vyzrálý chlévský hnůj – kořeny by neměly být při výsadbě ohnuté, proto musíme vykopat dostatečně hlubokou výsadbovou jámu. Pravidelně zaléváme, potřebuje hodně vláhy. Na hlízách je červené vyvýšené místo, ze kterého rebarbora asi 2 týdny po výsadbě začne obrážet. Hlízy musí být zakryty zemí. ODSTUPY ROSTLIN: Cca 50 cm. Je možné pěstovat v nádobě. SKLIZEŇ: Od 2. roku pěstování, duben – červen 2-3 stonky na rostlinu týdně. Doba zralosti nastává, pokud již není listové pletivo mezi žebrováním zvlněno, ale je hladké. Opatrně vylomíme u kořene – neřežeme, hrozí riziko napadení hnilobou. Pokud možno odstraníme co nejdříve zárodky květů u kořenového krčku. Ponechané květy by rostlinu příliš oslabily. Od června již nesklízíme, rostlina potřebuje klid. PODZIM/ZIMA: Na podzim odstraníme zbývající listy a stonky, na zimu se doporučuje ochrana, např. zakrýt chvojím. EXTRA TIP: Rebarborový trs můžeme rozdělit, když začínají uvadat listy. Do prvních mrazů můžeme rostlinu vyjmout z půdy a rýčem rozdělit. Po přesazení na jiné místo (nebo do květináče) opět poroste.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené