Kumkvát
Kumkvát
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kumkvát

Citrus fortunella margarita - Objednací číslo 6630666
Počet kusů v balení:1 ks
Kumkvát pochází z jižní Asie. Jedná se o pomalu rostoucí keř, který je oblíbený hlavně jako okrasná rostlina. V dospělosti dorůstá do výšky kolem 3 metrů. Plody jsou malé, jasně oranžové. Chuť je nejčastěji popisována jako směs citrusů (grepu, pomeranče, citronu). Jadérka se odstraňují, slupka je jedlá. Nejčastěji se využívají se na výrobu kompotů, sirupu nebo marmelády, k dekoraci nápojů a dezertů. Kvete od května do června bílými květy. Kumkvát preferuje slunné, světlé a teplé stanoviště. V našich podmínkách se pěstuje převážně jako přenosná rostlina v nádobě s letněním a následným přezimováním při teplotě 5-10 stupňů. Substrát musí být propustný a výživný. Řez provádějte po sklizni plodů.
890,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, světlé a chráněné. V našich podmínkách se pěstuje jako přenosná rostlina v nádobě. Ideální teplota během vegetačního období se pohybuje mezi 20 - 24 stupni. Od jara do podzimu mohou být rostliny umístěny na venkovním stanovišti (balkon, terasa, zahrada). Doporučujeme vybrat stanoviště chráněné před prudkým deštěm, průvanem a přímým poledním sluncem. PŮDA: Výživná, propustná, mírně kyselá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENÍ: Od května do srpna hnojivem na citrusy, dávkování podle návodu zhruba 1x za 2 týdny. ZÁLIVKA: Rovnoměrná, nejlépe dešťovou vodou, zemina by neměla vyschnout. V misce pod květináčem by neměla zůstávat voda, hrozí, že uhnijí kořeny. Vhodné je občasné rosení listů. LISTY: Listy jsou lesklé, kopinaté, tmavě zelené, s mírně zubatým okrajem. Žluté listy jsou znakem nedostatku železa (chloróza), žloutnutím listů se může také projevovat nedostatek vody. KVĚTY: Bílé, vonné. PLODY: 3 - 6 cm velké oranžové bobule. Slupka je sladká, dužina je šťavnatá, kyselejší. Jsou bohaté na vlákninu, antioxidanty a minerály (vápník, měď, draslík, mangan, železo, selen a zinek) a vitaminy A, B, C a E. ŘEZ: Na jaře, odstraňte staré, suché větve a výhony, které směřují dovnitř koruny. ZIMA: Není zimovzdorný. Přezimování při teplotě 5 - 15 stupňů. Důležitý je dostatek světla. Ve stínu rostlina slábne. Zálivku omezíme. Pozor na umístění v blízkosti topení, mohlo by dojít k usychání a opadávání listů.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené