Šanta Purrsian Blue
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Šanta Purrsian Blue

Nepeta faassenii Purrsian Blue - Objednací číslo 1170039
Počet kusů v balení:3 ks
Kultivar šanty Purrsian Blue dorůstá do výšky 30 - 40 cm a šířky 40 – 50 cm. Růst je kompaktní. Vytváří pěkné, kopečkovité trsy, které jsou v létě pokryté modrofialovými květy. Listy jsou šedozelené, aromatické, s pilovitými okraji, jsou podobné mátě. Stonky jsou tmavě fialové. Svojí vůní lákají kočky, které se v ní rády válejí a čichají uvolňující se silice. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné, lehké půdy. Dobře toleruje i sušší půdy. Po odkvětu rostlinu seřízněte, většinou opakovaně vykvete a udrží si kompaktní tvar. Mrazuvzdorná.
353,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen
Stanoviště slunné
Vonné ano
Barva modrá
V kontejneru ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Kyprá, propustná, výživná, mírně vlhká. Dobře snese i přisušení. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na trvalky VÝŠKA: 30 -40 cm ŠÍŘKA: 40 -50 cm RŮST: Kompaktní, nízká keř KVĚTY: Červen – říjen Drobné, modrofialové LISTY: Oválné s pilovitými okraji, podobné mátě Stonky mají tmavě fialovou barvu. ŘEZ: Na jaře rostlinu seřízněte ZIMA: Plně mrazuvzdorná
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené