Turan karvinského 'Viva Espana'
Turan karvinského 'Viva Espana'
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Turan karvinského 'Viva Espana'

Erigeron karvinskianus - Objednací číslo 1170529
Počet kusů v balení:3 ks
Bohatě kvetoucí rostlin pochází z Mexika, střední Ameriky a volně roste také v teplých oblastech jižní Evropy, patří do čeledi hvězdicovitých. Vytváří půvabné polštáře pokryté bílými a růžovými květy, které jsou velmi podobné sedmikráskám. Listy jsou drobné, sytě zelené. Rostlina dorůstá do výšky 30 – 40 cm a zhruba stejné šířky. Je vhodná do záhonu, skalky, k obrubě záhonů nebo pro pěstování v nádobě. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do propustné, mírně vlhké půdy. Během vegetačního období pravidelně přihnojujte. Rostlina je omezeně mrazuvzdorná (zhruba do -10 stupňů) pěstuje se jako letnička. Za mírné zimy ji lze přezimovat při dobrém zakrytí ve volné půdě, případně ve skleníku.
333,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 30
Výška dospělé rostliny 20-30 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Normální, propustná, vlhká zahradní půda. VÝŠKA: 30 - 40 cm. ODTUPY ROSTLIN: Cca 30 cm. Poměrně rychle se rozrůstá do šířky. RŮST: Trvalka, tvořící polštáře. Vhodná k vyplnění míst, k olemování záhonů, ale i do nádob. KVĚTY: Květen – září/ říjen, bílé a růžové. PODZIM/ZIMA: Omezeně mrazuvzdorná do -10 stup. Přezimujeme jako letničky v chladné a světlé místnosti bez mrazů. Na jaře přesadíme a odstraníme zaschlé nadzemní výhony.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené