Mochnička + Barvínek
Mochnička + Barvínek
Mochnička + Barvínek
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Mochnička + Barvínek

Objednací číslo 1102719
Počet kusů v balení:12 ks
•Mochnička trojčetná• (6 sazenic) Nízká trvalka vhodná do polostínu nebo stínu, nejlépe se jí daří ve vlhčí zemině. Vytváří souvislé porosty. Je vhodná do skalek, zídek nebo na obruby záhonů. Dorůstá do výšky 10 cm, kvete od dubna do května žlutými květy. •Barvínek menší• (6 sazenic) Stálezelená, půdokryvná trvalka s půvabnými, světle fialovými květy, které mají tvar větrníku. Kvete od dubna do července, po zbytek roku rostlinu zdobí sytě zelené, lesklé listy. Nenáročná rostlina.
807,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

MOCHNIČKA TROJČETNÁ: STANOVIŠTĚ: Slunné, spíše vlhčí PŮDA: Kyprá, propustná, výživná HNOJENÍ: Na jaře a na podzim můžeme přidat kompost ZÁLIVKA: Podle potřeby a počasí VÝŠKA: Asi 10 cm KVĚTY: Žluté Duben – červen (podle podmínek) ŘEZ: Vytváří souvislé, nízké porosty. Není vhodná k řezu. ZIMA: Zimovzdorná, na zimu doporučujeme zakrýt chvojím. BARVÍNEK: STANOVIŠTĚ: Slunné, polostinné a stinné. Čím slunnější stanoviště, tím víc kvete. PŮDA: Humózní, bohatá na rašelinu. Sucho škodí. POTŘEBA MÍSTA: 6 – 9 rostlin na 1 m² . RŮST: Mělce kořenící, půdokryvný, plazivý ( nízkorostoucí). Výhonky vytváří nové kořeny v rozsahu rostliny, které pak opět zakoření. KVĚTY: Duben/ květen, malé modré kvítky. ŘEZ: Na jaře až k novým výhonkům sestřihneme, abychom obdrželi „hustou pokrývku“. ZIMA: Zimovzdorný, stálezelený.
Nedávno zobrazené