Kalokvět Double Diamond
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kalokvět Double Diamond

Agapanthus - Objednací číslo 1170128
Počet kusů v balení:1 ks
Kalokvět pochází z Jižní Afriky a jedná se o hlízovitou trvalku s dužnatými kořeny. Hybrid Double Diamond dorůstá do výšky 20 - 30 cm. Květy jsou středně velké, kulovité, tvoří okolík. Jednotlivé květy jsou trubkovité, mají většinou 6 okvětních plátků a při otevření připomínají hvězdičku. Jsou bílé. Listy jsou středně zelené, úzké a dlouhé. Kvete uprostřed léta (červenec-srpen). Kalokvět není plně mrazuvzdorný. Doporučujeme ho pěstovat v nádobě a přezimovat na chráněném místě. Vysazujte ho na slunné stanoviště do výživné, propustné půdy. V době vegetace udržujte půdu vlhkou a pravidelně přihnojujte. Na zimu zálivku omezte, aby kořeny neuhnily. Kalokvět není plně mrazuvzdorný. Doporučujeme ho pěstovat v nádobě a přezimovat na chráněném místě.
607,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Vhodné k řezu ano
Výška dospělé rostliny 30 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PUDA: Výživná, propustná, půda nesmí vyschnout, rostlina má velkou potřebu vody. KVĚTY: Červenec – srpen. HNOJENÍ: Od dubna 1x týdně tekutým hnojivem spolu se zálivkou, hnojíme až do srpna. VÝŠKA: Při optimálních podmínkách dorůstá do cca 30 cm, na okolíku vytváří kolem stovky malých kvítků. ZIMA: Zazimovat v chladné bezmrazé světlé místnosti – pravidelně zalévat. Při přezimování v tmavé místnosti se rostlina zatáhne a nepotřebuje skoro žádnou zálivku.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené