Bambus Moontears (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Bambus Moontears (1)

Fargesia murieliae Moontears - Objednací číslo 1102844
Počet kusů v balení:1 ks
Nízký druh bambusu z kolekce Well Born Bamboo Africa® je vhodný pro pěstování v nádobě a především ke tvarování. Lze ho využít i jako půdokryvnou rostlinu, nebo pro nízké živé ploty. Výška přirozeně rostoucí rostliny je zhruba 1,5 metru, díky genetické mutaci dochází od určité výšky k ulamování vrcholů a tím přirozenému zkracování rostliny. Tvarované rostliny udržujte ve výšce 40 -100 cm. Pro optimální růst vyžaduje dostatečnou zálivku a to i během zimního období. Netvoří oddenky. Dobře roste na slunném i stinném stanovišti. Je mrazuvzdorný do -20 stupňů, zejména mladé rostliny doporučujeme na zimu chránit.
586,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30-40
Vhodné k řezu ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, ale ne na přímém slunci. PŮDA: Propustná, humózní, bohatá na živiny. HNOJENÍ: Půdu příležitostně mulčovat, vrstva mulče udržuje v půdě dostatečnou vlhkost a postupně uvolňuje a dodává rostlině potřebné živiny. Pokud je nutná aplikace dalších hnojiv, je potřeba zvolit hnojivo s obsahem dusíku, který podporuje tvorbu hmoty. ZÁLIVKA: Vyvážená, v závislosti na počasí, půda nesmí být suchá, ale ani přemokřená VÝŠKA: cca 1 – 1,5 m POTŘEBA MÍSTA: Asi 0,5 - 1 m ve volné půdě. Častěji se pěstuje v přenosné nádobě. LISTY: Vždyzelený. ŘEZ: Udržovat výšku rostliny řezem na 40 – 100 cm. ZIMA: Mrazuvzdorný. V prvních letech doporučujeme chránit vrstvou chvojí nebo listí, ochrana je důležitá především pro kořeny. POZNÁMKA: Tento druh bambusu roste v trsech, neexpanduje výběžky do okolních částí zahrady.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené