Ostřice řídkoklasá
Ostřice řídkoklasá
Ostřice řídkoklasá
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Ostřice řídkoklasá

Carex remota - Objednací číslo 1169782
Počet kusů v balení:3 ks
Okrasná travina, která vytváří husté trsy. Dorůstá do výšky kolem 60 cm. Listy jsou úzké a mají svěží zelenou barvu. Díky své délce jsou často poléhavé. Kvete od května do června. Vysazujte na polostinné až stinné místo do vlhké až zamokřené půdy. Ideální jsou okraje jezírek či rybníků. Střih není nutný, pouze na jaře odstraňte (opatrně vytrhejte) suché části.
332,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 35
Výška dospělé rostliny 30 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Polostinné, stinné. Prudké jarní slunce může poškodit listy. PŮDA: Výživná, propustná, vlhká. ZÁLIVKA: Dle potřeby a povětrnostních podmínek. Půda by měla být stále mírně vlhká. VÝŠKA: Zhruba do 60 cm. LISTY: Dlouhé, úzké, poléhavé. Zelené. KVĚTY: Květen – červen. ŘEZ: Listy ostřice není nutné řezat. Stačí jen na jaře ručně odstranit suché a poškozené listy. ZIMA: Mrazuvzdorná do – 25 stupňů. Mladé rostliny doporučujeme před mrazy zahrnout vrstvou listí, případně zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené