Wagnerova palma
Wagnerova palma
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Wagnerova palma

Trachycarpus wagnerianus - Objednací číslo 6684992
Počet kusů v balení:1 ks
Tato palma je pojmenovaná podle známého botanika Wágnera. Odolný druh, zimovzdorný. Velmi atraktivní vzhled. Stopky listů jsou kratší a listy menší, a proto lépe odolává zimě a změnám počasí. Zimovzdorná do -25°C. Nevytváří rozložitou korunu, je tedy vhodná i do menších zahrad. Dodáváme v kontejneru.
614,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-500 cm
Stálezelené ano
Dodáváme ve velikosti kolem 30 - 40 cm. // STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, chráněné před větrem. PŮDA: Propustná, bohatá na živiny, lehce kyselá. HNOJENÍ: Od dubna do srpna – jedenkrát měsíčně tekutým hnojivem. ZÁLIVKA: Mírné zalévání. Zálivková voda by neměla obsahovat vápník. RŮST: Pomalu rostoucí VÝŠKA: V dospělosti asi 5 m. Je možné i více, ale to trvá několik let. Rostlina pěstovaná v nádobě nedosahuje takové výšky! LISTY: Krátké řapíky, stopky listů jsou kratší a listy menší, jsou spíše tuhé kompaktní a kožovité. KVĚTY: V našich zeměpisných podmínkách jsou vzácné. ŘEZ: Palma by neměla být stříhána, aby se dobře vyvinul vějíř z listů na vrcholu rostliny a tak pokračovala v růstu. Při prořezávání by se růst zastavil. Zkracování není proto možné. Odstraní se pouze hnědé listy, které jsou již zcela vysušené. Kus řapíku se však ponechá. ZIMA: Zimovzdorná, zimní ochrana je však nutná. Kořeny by měly být chráněny slámou nebo jedlovým chvojím – při dlouhotrvajících mrazech by měla být chráněna i nadzemní část rostliny (jutový pytel, rákos, atd.) Pokud je rostlina pěstovaná v nádobě, je nutné nádobu obalit a tím chránit kořeny před vymrznutím. Přezimování je také možné v chladné a světlé místnosti.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené