Cedrát Maxima
Cedrát Maxima
Cedrát Maxima
Cedrát Maxima
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cedrát Maxima

Citrus medica Maxima - Objednací číslo 6630201
Počet kusů v balení:1 ks
Šlechtěný cedrát s vonnými květy a velkými plody. Jsou jedlé, lze dále zpracovávat např. na kandování. Pěstujte jako přenosnou rostlinu v květináči, na slunném stanovišti. Přezimujte při teplotě 10 -15 stupňů. Dodáváme 30 - 40 cm vysoké rostliny.
890,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Výška dospělé rostliny 150-200 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné. PŮDA: Slabě kyselá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENÍ: Od května do srpna jednou za 14 dnů hnojivem na citrusy. ZÁLIVKA: Dodržovat stejnoměrnou zálivku nevápenitou vodou, nejlépe dešťovou vodou, nesnáší mokré kořeny, nesmí zůstávat voda v misce pod květináčem. Je prospěšné rosit rozprašovačem. LISTY: Žluté listy jsou znakem nedostatku železa (chloróza), pak začít cedrát hnojit. Listy mohou v zimě částečně opadat. KVĚTY: Bílé, mohou být celoročně. PLODY: Velké, kyselé, vhodné ke zpracování. Vývoj plodů trvá poměrně dlouho, takže ovoce může zrát několik měsíců. Současně probíhají 3 fáze zrání: tzn. poupata, květy a ovoce. ŘEZ: Podle potřeby tvarovat korunu v zimě nebo na jaře před vyrašením pupenů. V létě můžeme zakrátit tenké výhony, které prorůstají do koruny, což umožní přístup světla a vzduchu do koruny. ZIMA: Není zimovzdorný. V zimě rostlina očekává světlé, ale chladné místo (jinak reaguje shazováním listů). Teplota v této místnosti by měla být kolem +10 oC do +15 oC. EXTRA – TIP: Když nemá k dispozici dešťovou vodu, může se do zálivky (vody z vodovodu) přidat pro její změkčení pár kapek octa.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené