Tavolník japonský Anthony Waterer
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Tavolník japonský Anthony Waterer

Spirea japonica 'Anthony Waterer' - Objednací číslo 3340030
Počet kusů v balení:1 ks
Bohatě kvete od června do srpna. Květy mají tmavě růžovou barvu. Jsou uspořádané ve vrcholových chocholících. Odkvetlé květy doporučujeme pravidelně odstraňovat, podpoříte tím nasazování nových poupat a prodloužíte dobu kvetení. Listy jsou zelené, jednoduché, kopinaté. Na podzim se zbarvují do tmavě červené barvy s bronzovým nádechem. Růst je hustý, keřovitý, vzpřímený, Dorůstá do výšky 1 -1,5 metru a zhruba stejné šířky. Dobře snáší řez a je možné ho upravovat a tvarovat. Střih provádějte brzy na jaře. Vysazujte do výživné, kypré půdy s mírně kyselým pH. Preferuje slunné stanoviště. Hodí se do skalek, trvalkových záhonů, skupinových výsadeb či nízkých živých plotů. Mrazuvzdorný do -30 stupňů.
97,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Dobrá a propustná zahradní zemina. HNOJENÍ: Hnojivem určeným pro živé ploty nebo okrasné dřeviny. Dávat pozor na dávkování – dodržovat návod. VÝŠKA: cca 1,5 m. ODSTUP MEZI ROSTLINAMI: Pro živý plot cca 30 cm. RŮST: Nízký keř. KVĚTY: Světle růžové, duben/květen. ŘEZ: Dobře snáší řez. Nejlépe je zkracovat po odkvětu. PODZIM/ZIMA: Zimovzdorný, opadavý keř. Půdu před zimou mulčovat.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené