Tis červený 'Lakatos' 60/80 cm
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Tis červený 'Lakatos' 60/80 cm

Taxus baccata 'Lakatos' - Objednací číslo 3367172
Počet kusů v balení:1 ks
Tis je oblíbený, stálezelený jehličnan. Je nenáročný, dobře roste na slunci i ve stínu. Je tolerantní vůči širokému spektru půd, ale nemá rád přemokřené stanoviště. Dobře snáší řez. Zmlazovací řez provádějte na jaře, tvarovací řez pak od poloviny léta do podzimu. Kvete v březnu až dubnu nenápadnými květy. Plody, jasně červené bobule s tmavými semeny dozrávají na podzim. Semena jsou uložena v červeném dužnatém míšku. Celá rostlina s výjimkou míšku je jedovatá! Mrazuvzdorný do -29 stupňů. •Tis červený Lakatos• Vzpřímený, pravidelný sloupovitý růst. Roste poměrně rychle, dorůstá do výšky 6-8 metrů a šířky 1-2 metry. Jehlice jsou lesklé a mají sytě zelenou barvou. Vysadit lze jako solitér, do skupinové výsadby nebo jako živý plot.
384,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva zelená
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 600-800 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ Slunné, polostinné až stinné. PŮDA: Je tolerantní vůči širokému spektru půd, ale nemá rád přemokřené stanoviště. VÝŠKA: 6-8 metrů. ŠÍŘKA: 1-2 metry RŮST: Poměrně rychlý, vzpřímený, pravidelný, sloupovitý. Lze vysadit jako solitér, do skupinové výsadby nebo jako živý plot. ŘEZ: Dobře snáší i hluboký řez. Zmlazovací řez provádějte na jaře, tvarovací řez pak od poloviny léta do podzimu. ZIMA: Mrazuvzdorný do -29 stupňů, neopadavý. V prvních letech chránit před mrazem. Špičky jehličí mohou pomrznout, ale na jaře znovu zregenerují. UPOZORNĚNÍ! Celá rostlina je až na sladce chutnající červený dužnatý obal okolo semene (míšek, dozrávající v září až v říjnu), prudce jedovatá. Hlavním jedem je směs alkaloidů, souhrnně nazývaná taxin.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené