Cypřišek tupolistý
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cypřišek tupolistý

Chamecyparis obtusa 'Nana Gracilis' - Objednací číslo 3343126
Počet kusů v balení:1 ks
Kultivar Nana Gracilis je jeden z nejoblíbenějších. Tvar je nepravidelný, kuželovitý. Roste velmi pomalu. Jehličí je zkadeřené, stočené do kornoutu. Blíže ke kmeni tmavě zelené, na okrajích světle zelené. Dorůstá do výšky 1 – 1,5 metru a zhruba stejné šířky. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště. Dobře snáší i vlhčí půdu, nikoliv však přemokřené stanoviště. Řez se nedoporučuje. Plně mrazuvzdorný. Dodáváme v kontejneru ve velikosti asi 20 cm.
490,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PUDA: Kvalitní, propustná zahradní zemina, zamezit přemokření. HNOJENÍ: Obecně není nutné. Podle potřeby na jaře speciálním hnojivem pro konifery. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek. VÝŠKA: Cca 1,5 m. V dospělosti může být vyšší. ŠÍŘKA: cca 100-150 cm ŘEZ: Není nutné žádné zkracování. Případnou nutnou úpravu provádíme zejména v březnu nebo v září. ZIMA: Mrazuvzdorný, v prvních letech chránit před mrazem!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené