Jalovec pokryvný (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Jalovec pokryvný (3)

Juniperus horizontalis Glauca - Objednací číslo 3341182
Počet kusů v balení:3 ks
Nazývá se někdy též jalovec líný. Nízký, s ležícími větvemi. Ideální pokrývka půdy. Slunné nebo polostinné stanoviště, výška 10 cm. Doporučujeme vysadit 3 rostliny na m2
374,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 3/m2
Výška dospělé rostliny 10 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné – roste i ve stínu. PŮDA: Snáší vápenitou zeminu, vodě propustnou, písčitou, kamenitou – spíše suchou, než příliš mokrou. HNOJENÍ: 1x na jaře hnojivem s obsahem hořčíku (hořká sůl) pro podporu zbarvení. RŮST: Keřovitý, hustý, větve rostou velmi pomalu – i jedna přes druhou. Větvičky působí vláknovitě, pokryje plošně více metrů čtverečních. Jehličí je šedomodré. VÝŠKA: Roste velmi pomalu, rostlina nebude ani po více letech vyšší, než 30 cm. ODSTUP: Zhruba 3 rostliny na m2 pro docílení plošného ozelenění. UŽITÍ: Jednotlivé i skupinové dřeviny na hroby, žlaby, střešní zahrady, vřesové a kamenné zahrady. ÚDRŽBA: Nenáročná – žádná potřeba řezu. ZIMA: Stále zelená rostlina, mrazuvzdorná. Při sázení do truhlíků se pro venkovní užití doporučuje lehké zavlažování i v zimě, ale pouze když nemrzne. Nádobu obalit, aby nepromrzl kořenový systém.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené