Jalovec šupinatý Blue Star
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Jalovec šupinatý Blue Star

Juniperus squamata 'Blue Star' - Objednací číslo 3340888
Počet kusů v balení:1 ks
Pomalu rostoucí jehličnan tvoří kulovitý až polštářovitý nízký keř. Dorůstá do výšky kolem 50 cm a šířky 80 cm. Jehlice jsou ocelové modré až stříbřité v trojčetných přeslenech. Větvičky jsou krátké. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do propustné, výživné, mírně vlhké půdy. Vhodný zejména do skalek nebo do kompozice s jinými jehličnany. Lze pěstovat i v nádobě. Mrazuvzdorný do -29 stupňů.
307,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 80
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 50 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PUDA: Jakákoliv dobře propustná zahradní půda, roste také ve vápenité půdě – nenáročný. VÝŠKA: Asi 50 cm ŠÍŘKA: Asi 80 cm, později také širší. HNOJENÍ: Všeobecně není nutné, podle potřeby speciálním hnojivem na jehličnany s obsahem hořké soli pro lepší vybarvení. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek. ŘEZ: Není nutné žádné zkracování, řezem můžeme regulovat růst. Řez provádíme zejména v březnu nebo v září. ZIMA: Mrazuvzdorný, stálezelený. TIP: Nikdy nepěstujeme v blízkosti hrušní, na všech „jalovcovitých“ přezimují spóry rzi hrušňové, které se mohou dále šířit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené