Jalovec polehlý 'Glauca'
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Jalovec polehlý 'Glauca'

Juniperus horzontalis 'Glauca' - Objednací číslo 3343983
Počet kusů v balení:1 ks
Nízký, půdokryvný kultivar jalovce vhodný např. k zakrytí svahů, k osázení zídek nebo hrobů. Dorůstá do výšky 0,5 metru, na šířku dokáže dorůst až 3 metry. Jehličí je modrozelené, v zimě se konce větviček zbarvují do bronzové až červené barvy.
263,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 50 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné – roste i v světlém stínu PŮDA: Snáší vápenitou zeminu, vodě propustná, písčitá, kamenitá – spíše suchá než příliš mokrá HNOJENÍ: 1x na jaře hnojivem s obsahem hořčíku (hořká sůl) pro podporu zbarvení RŮST: Keřovitý, hustý, větve rostou velmi pomalu – i jedna přes druhou – větvičky působí vláknovitě – pokryje celistvě více metrů čtverečních. Jehličí je modrozelené. VÝŠKA: 0,5 metru, roste velmi pomalu ŠÍŘKA: až 3 metry VYUŽITÍ: solitér i skupinové výsadby na hroby, žlaby, střešní zahrady, vřesové a kamenné zahrady, k pokrytí svahů apod. ŘEZ: není potřeba, pouze pokud je nutné upravit směr růstu, případně zabránit dalšímu rozrůstání ZIMA: Stálezelená rostlina – odolná proti zimě – při sázení do truhlíků se pro venkovní užití doporučuje lehké zavlažování i v zimě
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené