Levandule francouzská
Levandule francouzská
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Levandule francouzská

Lavandula stoechas - Objednací číslo 1155029
Počet kusů v balení:1 ks
Fialové květní klasy jsou ukončeny chocholkou. Je citlivější než klasická levandule. Doporučujeme pěstovat v nádobě a zazimovat na světlém, chladném místě bez mrazů. Dodádváme rostliny na kmínku, vysoké cca 30 - 40 cm.
427,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ Slunné a teplé. PŮDA: Propustná zahradní zemina. HNOJENÍ: Na jaře univerzálním tekutým hnojivem. Vyvážená zálivka – nepřemokřit! VÝŠKA: 40 – 50 cm. VZDÁLENOST MEZI ROSTLINAMI: Asi 30 cm. Nejlépe pěstovat v prostorném květináči – kvůli přezimování. RŮST: Keřík na kmínku. LISTY: Podlouhlé, kopinaté, vonné, stonek je hebký. KVĚTY: Červenec až říjen. Velmi aromatická vůně, řapíkaté klasy Zářivě červeno fialové květy s bílou chocholkou. Po odkvětu zastřihnout (odstranit odkvetlé stonky s květy). ŘEZ: Seříznout a vytvarovat na jaře v březnu. ZIMA: Citlivá na mráz. Doporučuje se přezimovat ve světlé a chladné místnosti bez mrazu. Potřebuje světlo a omezit zálivku!
Nedávno zobrazené