Trsť rákosovitá Big Beauty (3)
Trsť rákosovitá Big Beauty (3)
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Trsť rákosovitá Big Beauty (3)

Arundo donax variegata 'Big Beauty' - Objednací číslo 1170333
Počet kusů v balení:3 ks
Druh okrasné trávy, který dorůstá výšky 2,5 - 3m. Listy jsou dlouhé, kopinaté, zelenobílé, podélně pruhované. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné půdy, která by měla být během vegetačního období stále mírně vlhká. Na zimu trsy svažte a rostlinu dostatečně zakryjte chvojím. Mrazuvzdorná do -17°C, v oblastech, kde hrozí větší mrazy, doporučujeme pěstovat jako přenosnou rostlinu v nádobě. Na jaře odstraňte krytí a rostlinu seřízněte zhruba 10-15 cm nad zemí.
515,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100-150
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Propustná, bohatá na živiny, dobře odvodněná. HNOJENÍ: Během vegetačního období (od jara do podzimu). ZÁLIVKA: V létě je třeba pravidelná zálivka. KVĚTY: Koncem srpna vytváří kompaktní opeřené laty. VÝŠKA: V dospělosti 2 – 3 m. Pěstovaná v nádobě nedosahuje takové výšky. ŘEZ: Nadzemní část je možné ponechat na stanovišti po celou zimu a řez stvolů provést až na jaře. ZIMA: Trsy je nutné svázat a dobře zakrýt (chvojím), cílem je zabránit pronikání vlhkosti ke kořenovému krčku a následnému uhnívání rostliny. Na jaře krytí odstraňte a listy seřízněte 10 -15 cm nad zemí TIP: Když se travina příliš rozroste, je ji možné časně z jara rozdělit, odkopnutím trsu.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené