Rákosník japonský (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Rákosník japonský (1)

Hakonechhloa macra - Objednací číslo 1170226
Počet kusů v balení:1 ks
Rákosovka velká. Okrasná travina pocházející z Japonska, má jednoduchý, ale přesto působivý vzhled. Vynikne zejména vysazená v trsech a je oblíbená zahradními architekty. Tvoří bohaté trsy, svěží zelené barvy, které se poměrně pomalu rozrůstají. Listy jsou zhruba 1 cm široké a 30 -80 cm dlouhé. V horní části se sklání k zemi a vytvářejí pěkný, rozvolněný efekt. Kvete od srpna, nenápadnými, jemnými latami. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do výživné, kypré, mírně vlhké půdy. Na zimu je nutné rostlinu svázat, zakrýt a zabránit nadměrné vlhkosti v kořenové oblasti, aby přes zimní období neshnila. Na jaře rostlinu zastřihněte zhruba 2-5 cm nad zemí. Mrazuvzdorná do -29 stupňů.
231,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 50
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 30-80 cm
STANOVIŠTĚ: Polostinné, slunné. PŮDA: Humózní, vlhčí, propustná. V létě je třeba pravidelná zálivka, v zimě však přemokření nesnáší. Vyžaduje nepodmáčenou půdu, aby v zimě neuhnily kořeny. PROSTOR: cca 0, 5 m. VÝŠKA: cca 30 – 80 cm (podle podmínek a stáří rostliny). Neroste příliš rychle. HNOJENÍ: Během vegetačního období (od jara do podzimu). LISTY: Svěží zelené listy 1 cm široké a 30 – 80 cm dlouhé (podle podmínek a stáří rostliny). Stébla se houpou i za sebemenšího vánku. DOBA KVETENÍ: V srpnu – jemné laty nenápadné barvy. ZIMA: Mrazuvzdorná rostlina. Zjara po zimě odstřihnout staré stonky cca 3 cm nad zemí a nechat vyrašit nové. VYUŽITÍ: Vypadá velice efektně buď jako solitér nebo skupinově v trsech. Rostlina je podobná bambusům, takže je hodně využívaná v japonských zahradách. Více rostlin dokáže vytvořit souvislé pokrytí, takže ideální uplatnění najde i jako podrost dřevin.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené