Trachykarp Fortunův
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Trachykarp Fortunův

Trachycarpus fortunei - Objednací číslo 6684545
Počet kusů v balení:1 ks
Trachykarp je jednou z nejodolnějších přezimujících palem. Palma středního růstu. Hnědý kmen dekorativně protíná hustá síť hrubých vláken. Jeho tmavozelené pevné listy jsou umístěné na dlouhých stoncích. Mrazuvzdorný až do -15 stupňů Celsia. Při sázení do zahrady vyžaduje chráněné místo. Při pěstování na větrném stanovišti, vystaveném silnému mrazu, je třeba Trachykarp zakrýt. Rostlinu pěstovanou v nádobě chraňte před mrazem, neboť jeho kořeny jsou velice citlivé. Dává přednost slunečnému stanovišti a půdě bohaté na živiny. Odolný proti chorobám. Velikost při dodání: 30 – 35 cm, nádoba 12 – 14 cm
585,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné – dobře vyvinuté palmy v našich podmínkách obrážejí až 6 listů ročně, palmy pěstované v polostínu naproti tomu méně – chránit před silným, studeným a vysušujícím větrem. PŮDA: Propustná a výživná, lehce kyselá ZÁLIVKA: Nesnáší přemokření, naopak snese poměrně dobře příležitostné sucho. V létě by měl být kořenový bal vlhký, avšak v zimě je zapotřebí velmi opatrně a úsporně zalévat (nebezpečí hniloby). Zálivková voda by neměla obsahovat vápník. VÝŠKA: Roste velmi pomalu. V našich podmínkách může dorůst za 10 let zhruba do 4 m. Každoročně vyráží nové listy, u starších palem je větší tvorba listů a tudíž i přírůstek – v nádobě roste podstatně pomaleji, protože kořeny mají omezený prostor, ročně asi 20 cm podle stanoviště – ve volné půdě je za několik let výška až 10 m. V nádobě nedosahuje rostlina takové výšky! KVĚTY A PLODY: V našich podmínkách kvete a plodí velmi zřídka – pokud ano, tak se v časném létě tvoří u základny listů asi 60 cm dlouhé převislé laty s malými žlutými kvítky. ŘEZ: Palma by neměla být stříhána, aby se dobře vyvinul vějíř z listů na vrcholu rostliny a ta tak pokračovala v růstu. Zkracování proto není možné! LISTY: Vějířovité s rozdílnou hloubkou. Často krátce před základnou se zářezy. Horní strana listů je zelená, spodní strana často namodralá/bílá. Čím starší rostlina, tím více tvoří listů. HNOJENÍ: Od dubna do srpna – jedenkrát měsíčně tekutým hnojivem, např. náš Duostar Gold ZIMA: Zakořeněná rostlina snese teploty do max. –18°C, kořeny by měly být chráněny před přílišnou vlhkostí, např. slámou nebo jedlovým chvojím – při dlouhotrvajících mrazech by měla být chráněna i nadzemní část rostliny (jutový pytel, rákos, atd.) Pokud je rostlina pěstovaná v nádobě, je nutné nádobu obalit a tím chránit kořeny před vymrznutím. Přezimování je také možné v chladné a světlé místnosti.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené