Hosta Francee
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hosta Francee

Hosta x fortunei - Objednací číslo 1169648
Počet kusů v balení:3 ks
Hosta může zdobit zahrady, parky a ulice od jara do podzimu. Listy jsou široce oválné s nápadnou špičkou a srdčitými laloky. Barva je modrozelená až tmavě zelená. Na okrajích listů je nepravidelný smetanově bílým lem. Dorůstá do výšky kolem 40 -70 cm a tvoří pěkný trs. Během léta na ní vykvétají nenápadné, světle fialové květy. Květní stvol může dosáhnout výšky kolem 1 metru. Hosta je nenáročná trvalka. Rostlina nepotřebuje téměř žádnou péči a díky svým velkým listům dokonce zabraňuje zaplevelení. Nejlépe roste v polostínu, na místě chráněném před přímým sluncem. Které může listy popálit. Pokud na stanoviště svítí slunce alespoň část dne, pomůže to vybarvení listů. Vysazujte do mírně vlhké, propustné a výživné půdy. Na zimu se zatahuje. Je mrazuvzdorná, v chladnějších oblastech doporučujeme přikrýt chvojím.
351,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 50
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 40-60 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, polostinné. V parném létě chránit před poledním sluncem. Nevysazovat na stejné místo vice let za sebou. PŮDA: Výživná, mírně vlhká, dobře drenážovaná. HNOJENÍ: Není nutné. VÝŠKA: 40-60 cm. POTŘEBA MÍSTA: cca 40 cm, na rostlinu. RŮST: Pomalu rostoucí, tvoří trsy. KVĚTY: Červen – srpen Zvonkovité, světle fialové květy. ŘEZ: Na podzim odstraňte listy a odkvetlé květní stvoly. ZIMA: Mrazuvzdorná, doporučujeme zakrýt chvojím. Na zimu se zatahuje. Listy jsou často napadány slimáky!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené