Aloe Vera
Aloe Vera
Aloe Vera
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Aloe Vera

Aloe barbadensis - Objednací číslo 6636376
Počet kusů v balení:1 ks
Tato původem africká, dužnatá rostlina z čeledě liliovitých je již odpradávna známá svými léčivými a kosmetickými účinky. Její listy poskytují i dnes výbornou pomoc při bodnutí hmyzem, při menších popáleninách nebo při ošetření pokožky podrážděné sluncem. Kosmetické firmy ji používají jako základní surovinu pro krémy a šampony. Je vědecky dokázáno, že její šťáva obsahuje biologický stimulátor, který podporuje rychlou regeneraci pokožky, s jehož pomocí je možné předejít tvorbě jizev. Nejlepšího účinku docílíte s čerstvými listy. Aloe Vera vyžaduje světlé, slunné stanoviště a běžnou pokojovou teplotu. Zalévejte pouze mírně, zejména v zimních měsících. Nevystavujte přímému slunečnímu záření ani mrazu.
308,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu březen, duben, květen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Doba zrání červenec začátek
Sukulent, patřící do čeledi Liliovitých. STANOVIŠTĚ: Světlé a slunné, bez přímého slunce v poledne. Rostlinu můžeme umístit na okenním parapetu pouze se zastíněním okna. Sluneční paprsky pronikají sklem a mohou způsobit popáleniny. Aloe Vera je pokojová rostlina, v létě může zůstat venku, ale nesnáší plné slunce. Při venkovních teplotách nižších než +10°C musí být přemístěna zpět do interiéru s normální pokojovou teplotou a potřebuje světlé místo. PŮDA: Dobrá propustná zemina s malým podílem rašeliny. V listech se uchovává tekutina, takže rostlina může přežít i dlouhé období bez zalévání. HNOJENÍ: Na jaře a během léta 1x týdně tekutým hnojivem. VÝŠKA: 20 – 30 cm LISTY: Dužnaté, zelené, s malými jemnými „trny“ na vnějším okraji. ŘEZ: Viz použití (níže) jako léčivá rostlina PODZIM/ZIMA Během doby vegetačního klidu málo zalévat a nehnojit! POUŽITÍ: Gel získaný z listů je možné používat zevně. List odřízneme, čistý šlemovitý gel vymačkáme z listu a aplikujeme na místo, které má být ošetřeno. Gel se během několika hodin na vzduchu kazí, musí se použít okamžitě. Při uskladnění v lednici, zabalený ve fólii (alobalu) je použitelný ještě asi 1 – 2 týdny.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené