Hosta Gold Standard
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hosta Gold Standard

Hosta x fortunei - Objednací číslo 1169639
Počet kusů v balení:3 ks
Hosta může zdobit zahrady, parky a ulice od jara do podzimu. Listy jsou velké, srdčitého tvaru. Nejdříve jsou limetkově zelené, později se vybarvují do zlatožluté se sytě zeleným okrajem. Starší rostlina má listy „vrásčité". Dorůstá do výšky kolem 50 cm a tvoří pěkný trs. Během léta na ní vykvétají nenápadné, světle fialové květy. Květní stvol může dosáhnout výšky kolem 1 metru. Hosta je nenáročná trvalka. Rostlina nepotřebuje téměř žádnou péči a díky svým velkým listům dokonce zabraňuje zaplevelení. Nejlépe roste v polostínu, na místě chráněném před přímým sluncem. Které může listy popálit. Pokud na stanoviště svítí slunce alespoň část dne, pomůže to vybarvení listů. Vysazujte do mírně vlhké, propustné a výživné půdy. Na zimu se zatahuje. Je mrazuvzdorná, v chladnějších oblastech doporučujeme přikrýt chvojím.
351,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 50
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 40-60 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, polostinné. V parném létě chránit před poledním sluncem. Nevysazovat na stejné místo vice let za sebou. PŮDA: Výživná, mírně vlhká, dobře drenážovaná. HNOJENÍ: Není nutné. VÝŠKA: 50-60 cm. POTŘEBA MÍSTA: cca 40 cm, na rostlinu. RŮST: Pomalu rostoucí, tvoří trsy. KVĚTY: Červen – srpen Zvonkovité, světle fialové květy. ŘEZ: Na podzim odstraňte listy a odkvetlé květní stvoly. ZIMA: Mrazuvzdorná, doporučujeme zakrýt chvojím. Na zimu se zatahuje. Listy jsou často napadány slimáky!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené