Banánovník Tropicana
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Banánovník Tropicana

Musa tropicana - Objednací číslo 6601126
Počet kusů v balení:1 ks
Pěstuje se jako listem okrasná pokojová rostlina s možností letnění. Dorůstá do výšky 1-2 metry. Velké, kožovité listy vyrůstají přímo z kmene a mají sytě zelenou barvou. Vyžaduje světlé stanoviště, je vhodné se vyhnout přímému polednímu slunci. Teplota by se měla pohybovat okolo 20 °C během vegetačního období, v zimě by neměla klesnout pod 15 °C. Zálivka by měla být vyvážená, substrát je třeba udržovat mírně vlhký (neměl by vyschnout ani být přemokřený). Vhodné je umístění drenáže na dno květináče a pravidelné rosení listů. Starší rostliny, pěstované za ideálních podmínek mohou vykvést a plodit.
246,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Vysazovací vzdálenost (cm) 80 - 100
Výška dospělé rostliny 100-200 cm
STANOVIŠTĚ: světlé, je vhodné se vyhnout přímému polednímu slunci PŮDA: výživná, propustná HNOJENÍ: Od jara do podzimu hnojte hnojivem pro pokojové rostliny, dávkování dle daného výrobku ZÁLIVKA: Substrát udržujte mírně vlhký, nepřelévejte ani nenechávejte substrát přeschnout. Na dno květináče vložte drenáž. Banánovník potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost, vhodné je pravidelné rosení. VÝŠKA: 1-2 metry LISTY: Velké, kožovité listy vyrůstají přímo z kmene a mají sytě zelenou barvou. KVĚTY A PLODY: Červen – červenec. Malé, žluté květy s růžovými listeny. Z nich se později, asi 3-4 měsíce po odkvětu, vytváří plody, které postupně dozrávají. Kvetou a plodí pouze starší rostliny, za optimálních podmínek. Mateřská rostlina po odplození odumírá. ŘEZ: Není nutný, odstraňujte suché listy ZIMA: Není mrazuvzdorný. Pěstuje se jako pokojová rostlina. S možností letnění. Teplota by se měla pohybovat okolo 20 °C během vegetačního období, v zimě by neměla klesnout pod 15 °C. TIP: Z kořenového balu se tvoří odnože, které obecně můžete na rostlině ponechat. Máte ovšem také možnost tyto odnože ostrým nožem oddělit, a poté je zasadit do květináče s hlínou. Když odřezáváte odnož od původní rostliny, měla by už mít vytvořené kořeny. Nádobu s odnoží pak postavte na teplé místo, nejlépe na teplý okenní parapet. Může trvat nějakou dobu, než odnož poroste dále, ale v každém případě se bude dále vyvíjet.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené