Monstera
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Monstera

Monstera deliciosa - Objednací číslo 6630844
Počet kusů v balení:1 ks
Velmi populární, dobře známá pokojová rostlina, která přitahuje pohledy svými zajímavými listy. Dobře se jí daří v polostínu, nesnáší přímé slunce. V zimě by teplota neměla klesnout pod 13 ° C. Vyžaduje půdu bohatou na humus, vlhkou a dobře propustnou. Je třeba dbát na dostatečnou vzdušnou vlhkost.
768,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
Výška dospělé rostliny 300 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé až stinné, teplé s vlhkým vzduchem. Má-li nedostatek světla, listy pak nejsou perforované. PŮDA: Rašelinový substrát s humusem nebo substrát pro pokojové rostliny. Ideální pH je 5,5 – 6,6. HNOJENÍ: V době vegetace, od března do srpna každé dva týdny hnojivem na pokojové rostliny. ZÁLIVKA: V zimě zálivku omezíme na minimum, substrát udržujeme jen mírně vlhký. V případě přelití reaguje rostlina hnědými skvrnami na listech. LISTY: Leskle zelené, v mládí na stinném místě jsou celokrajné, později s otvory a na slunném místě s hlubokými zářezy. Na velkých listech se usazuje prach, který je třeba čas od času omýt. KVĚTY: Vzácně v ideálních podmínkách (většinou jen v domorodých tropech) vykvétá palicovitým květenstvím, později se vyvinou fialové bobulovité plody. RŮST: Liána se vzdušnými kořeny, které se nemají odřezávat. Rostlinu je možné pěstovat i hydroponicky. MNOŽENÍ: Monstera se množí vrcholovými řízky, nejlépe při vyšší teplotě. ZIMA: V zimě udržujeme tuto pokojovou rostlinu při nižší teplotě, která by neměla klesnout pod 13 stupňů. ChOROBY A ŠKŮDCI: Monsteru mají v oblibě červci a svilušky. V tom případě použijeme vhodný postřik.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené