Cypřišek lawsonův 'Columnaris Glauca' (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cypřišek lawsonův 'Columnaris Glauca' (3)

Chamaecyparis laws. 'Columnaris Glauca' - Objednací číslo 3351740
Počet kusů v balení:3 ks
Kompaktní, sloupovitý růst a šedomodré vybarvení. Růst je pomalý, dorůstá do výšky až 6 metrů, trvá to však několik desítek let. Šířka je zhruba 1 metr. Lze ho dobře tvarovat a udržovat v požadované výšce. Řez provádějte na jaře. Vysazujte ho na slunné až polostinné stanoviště do mírně vlhké, propustné a výživné půdy s lehce kyselým pH. Vynikne jako solitér, ve skupinové výsadbě i jako živý plot. Mrazuvzdorný do -28°C. Dodáváme 20 - 30 cm vysoké rostliny.
407,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30-40
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-600 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až stinné, chráněné od mrazivých větrů. PŮDA PĚSTOVÁNÍ: Humózní, mírně kyslá, propustná a vlhká, snáší špatně sucho! V případě sazenic s volnými kořeny postavíme před sázením baly nejdříve na několik hodin do vody. Vykopeme dostatečně velkou jámu, postavíme do ní cypřiš, do poloviny zasypeme zemí a několikrát zalijeme – potom jámu kompletně zasypeme a přikryjeme mulčovací vrstvou (posekanou trávou). PROSTOR: Asi 2 m, pro živý plot 3 jehličnany na 1 m. VÝŠKA V dospělosti (po několika letech) až 6 m – snáší zkracování. RŮST: Sloupovitý. Roste pomalu až středně rychle. HNOJENÍ: Podle růstu a potřeby speciálním hnojivem na jehličnany – 1x ročně „hořkou solí“ pro podporu modrého zbarvení. ZIMA: Stálezelený. Protože i v zimě dochází k odpařování vody, rostlinu před prvními mrazy bohatě zalijeme a půdu v oblasti kořene mulčujeme (posekanou trávou, listím). Tato vrstva pomáhá udržet vlhkost v půdě a svým rozkladem dodává rostlině potřebné živiny (tuto vrstvu neodstraňujeme).
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené