Kopr (sazenice)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kopr (sazenice)

Objednací číslo 6683029
Počet kusů v balení:2 ks
Výrazně aromatický kopr je nezbytnou součástí nakládaných okurek. Typickou chuť a vůni čerstvých lístků kopru lze využít nejen v tradiční koprové omáčce nebo v kulajdě, ale i na různé úpravy ryb, pokrmy z vajec či brambor, saláty, kuře. Stejně tak nesmí chybět v koprové omáčce nebo kulajdě. Kopr také pomáhá s trávením a lépe se s nim usíná. Je to nenáročná rostlina, kterou lze pěstovat ve volné půdě ale i v truhlíku za oknem nebo na balkoně.
179,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
PŮDA: Lehčí, hlinitá, propustná s vyváženým obsahem živin. Nesnáší půdu těžkou, zamokřenou, ani zcela vyschlou a kamenitou. PĚSTOVÁNÍ: Můžeme jej pěstovat na záhoně, ale i v prostorném truhlíku na balkóně nebo na terase K tomu potřebuje dostatek živin, světla, humózní půdu a závětří. SKLIZEŇ: Sklízíme, když je rostlina již ve fázi prodlužovacího růstu. Na zeleno sklízíme nať ve výšce 15 – 20 cm. Ke konzervování nebo k sušení sklízíme nať až do doby květu. ŘEZ: Kopr je jednoletka! Pro sklizeň semen seřežeme celé vyzrálé okolíky a necháme je dosušit zavěšené „hlavou“ dolů. Semena pak „vyklepeme“ nebo sama vypadají na podložku, kterou pod ně umístíme. Tip: S výsevem semen kopru na záhon začneme v dubnu a pokračujeme každé dva až tři týdny, až do srpna. Takto budeme mít po celé léto průběžně stále čerstvou nať.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené