Dračík Polaris, růžovofialový
Dračík Polaris, růžovofialový
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Dračík Polaris, růžovofialový

Penstemom hartwegii Polaris - Objednací číslo 1105280
Počet kusů v balení:3 ks
Dračík je nádherná trvalka, jejíž trubkovité květy jsou růžovofialové s bílým středem. Kvete od června do září. Vysazujte na teplé, slunné a suché stanoviště do propustné půdy s kyselým pH. Dorůstá do výšky kolem 40 - 50 cm. Růst je kompaktní, keřovitý. Po odkvětu rostlinu zastřihněte. Omezeně mrazuvzdorný do -10 až -15 stupňů, zejména v oblastech s vysokými srážkami v zimní období se chová často jako letnička, na zimu doporučujeme důkladně zakrýt chvojím. Vynikne ve smíšeném trvalkovém záhonu, ve skalce i v nádobě.
384,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vhodné k řezu ano
Barva růžová
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 50 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. Teplé, suché PŮDA: Propustná, výživná, dobře odvodněná, písčitá, kyselé pH HNOJENÍ: na jaře hnojivem na trvalky. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek, preferuje spíše sušší stanoviště VÝŠKA: 40 – 50 cm RŮST: Kompaktní, keřovitý KVĚTY: Červen – září, trubkovité, růžovofialové s bílým středem ŘEZ: Po odkvětu seříznout nad povrchem půdy. ZIMA: Omezeně mrazuvzdorný do -10 až -15 stupňů, zejména v oblastech s vysokými srážkami v zimní období se chová často jako letnička, na zimu doporučujeme důkladně zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené