Lagerstroémie Red
Lagerstroémie Red
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Lagerstroémie Red

Lagerstroemia indica Red - Objednací číslo 6663103
Počet kusů v balení:1 ks
Okrasný kvetoucí keř, nazývaný též krepová myrta nebo pukol indický. Kompaktně rostoucí kultivar, dorůstá do výšky 1 – 2 metry a zhruba stejné šířky. Listy jsou kulaté, zelené s nafialovělým nádechem, na podzim se zbarvují do oranžovočervené barvy. Kvete od července do září. Červené květy jsou uspořádané v latách na koncích větví. Dobře snáší řez. Každé jaro zkraťte výhony na 1/3 délky. Vysazujte na slunné, chráněné stanoviště, do výživné, propustné, mírně vlhké půdy s kyselým pH. Mrazuvzdorná do -15 stupňů. Mladé rostliny doporučujeme na zimu chránit, případně je pěstovat jako přenosné rostliny v nádobě.
1134,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva červená
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-350 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné. PUDA: Propustná, v létě dostatek vláhy, v zimě by měla být půda dobře odvodněná, aby rostlina nebyla přemokřená a nepromrzla. Doporučuje se lehce kyselá půda. V létě se doporučuje nízká vrstva mulče pro udržení vlhkosti. HNOJENÍ: Nehnojit příliš dusíkatými hnojivy, podpořilo by to růst větví a listů na úkor kvetení. LISTY: Malé, tuhé, tmavě zelené. Na podzim se před opadáním barví do mnoha odstínů oranžové, žluté a červené barvy. KVĚTY: Drobné, červené, vykvétají postupně směrem k vrcholu laty. Uprostřed je zdobí žluté tyčinky. DOBA KVĚTU: Kvete v létě, podle podmínek od července do začátku října, pokud je slunný podzim. ŘEZ: Keř lze dobře tvarovat, v dospělosti může dorůst až do výšky 6 m, ale v našich podmínkách roste pomalu. Na jaře po mrazech zkrátit loňské větvičky na třetinu původní délky, čímž se rostlina lépe přiměje ke kvetení. ZIMA: Mrazuvzdorná maximálně do -15 stupňů. Je vhodná ochrana silnou vrstvou mulče. V zimě nesmí rostlina být v těžké, podmáčené zemi, aby nepromrzla. Proto se v našich podmínkách doporučuje přezimovat rostlinu na světlém, chladném místě bez mrazů.
Nedávno zobrazené