Sunrosso meruňka, kontejner
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sunrosso meruňka, kontejner

Prunus arm.'Sunrosso' - Objednací číslo 4430100
Počet kusů v balení:1 ks
Samosprašná, raná odrůda meruňky. Velké a lahodné plody dozrávají v druhé polovině července. Dužina je žlutooranžová, slupka je tmavě oranžová, na slunné straně červená. Chuť je aromatická, sladká. Dužina je pevná, šťavnatá. Strom dorůstá do výšky 3-4 metry. Vysazujte na teplé, chráněné stanoviště. Vzhledem k ranosti mohou být květy poškozeny jarními mrazy, doporučujeme vysazovat do teplejších oblastí.
1075,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, chráněné proti větru, teplé, pozdní mrazíky by mohly poškodit květy. PŮDA: Humózní, propustná, bohatá na živiny – meruňky mají vysokou spotřebu živin. V období před tvorbou plodů /3 týdny/ nesmí tato dřevina, byť jen přechodně, vyschnout. Nedostatek vody by měl za následek malé nebo nezralé plody. Při velkých vedrech rostlinu chráníme mulčovací vrstvou před vyschnutím a udržujeme tak půdu vlhkou. Mokrá a studená půda není vhodná. VÝŠKA: zhruba 3-4 metry. RŮST: Středně silný, vzpřímený. KVĚTY: Duben, bílé až růžové PLODY: Dozrává v druhé polovině července. Plody jsou středně velkém, kulaté. Slupka je tmavě oranžová, na slunné straně červená. Chuť je aromatická, sladká. Dužina je žlutooranžová, pevná, šťavnatá. Plody jsou vhodné pro přímou konzumaci i k dalšímu zpracování. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné dřeviny. ŘEZ: Po sklizni odstraňte nemocné a mrtvé dřevo. Zpravidla není řez, zkracování nebo formování zapotřebí. ZIMA: zimovzdorná Oblast kořenů zamulčovat nebo zakrýt chvojím. POZOR! Na počátku pěstování připevníme ke kmínku vzpěru, ponecháme ji tak dlouho, dokud rostlina nevytvoří dostatečně silný kmen (může trvat i několik let). Vhodná je širší laťka umístěná ke kmínku z jižní strany, aby nedošlo k popraskání kmene vlivem jarních nočních mrazíků, v kontrastu s prudkým slunečním svitem během dne.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené