Hlíva ústřičná, v krabici
Hlíva ústřičná, v krabici
Hlíva ústřičná, v krabici
Hlíva ústřičná, v krabici
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hlíva ústřičná, v krabici

Pleurotus ostreatus - Objednací číslo 7700507
Počet kusů v balení:1 ks
Jemná, často jako dlaň velká houba, kterou můžete připravit kus po kusu bez velkého odpadu. Velmi jednoduše bez jakékoliv předchozí znalosti můžete pěstovat máslově jemné, pikantní plodnice hlívy. Dodáváme již kompletně připravenou houbovou kulturu, která se pěstuje v dodané krabici.
1304,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné
Vhodné pro pěstování v zahradě na terase nebo balkonu. ■Ideální podmínky pro pěstování: - Vysoká vzdušná vlhkost - Dostatek světla - Teplota mezi 6 °C - 24 °C - Z důvodu silné tvorby spor nepěstujte houby v obytných místnostech, využijte venkovní podmínky nebo skleník! ■Umístění: Vhodný výběr místa je důležitou podmínkou pěstování hub. Vybírejte stinné, chráněné, vlhké stanoviště. Vhodný je např. skleník nebo sklep. Otevřete krabici. Fólii opatrně otevřete a opět složte zpět do krabice. Krabici zavřete. Na všech bočních stěnách krabice vyřízněte ve spodní třetině otvor, který bude mít 4/5 délky krabice a výšku 2-3 cm. Spolu s kartonem odstraňte (nařízněte) i část folie pod řezem, snažte se nenarušit substrát s podhoubím. Vyříznutý otvor v kartonu zlehka vytlačte ven, v tomto vzniklém otvoru budou růst houby. Takto připravenou krabici postavte na vybrané místo a čekejte na sklizeň. Kulturu denně větrejte a v případě potřeby jemně navlhčete pomocí rozprašovače. Vyvarujte se přelití, které může ovlivnit kvalitu plodnic a snížit úrodu. První plodnice se začnou objevovat po 4-6 týdnech. Po první sklizni otevřete karton a substrát více zalijte. Krabici opět zavřete a vyřízněte nový otvor v boční stěně. ■Sklizeň: Sběr hlívy je nejvhodnější v okamžiku, kdy je okraj plodnic stále ohnutý dolů. Velikost a rychlost růstu je závislá na teplotě. Raději sklízejte plodnice mladé a menší, než starší a přerostlé. Plodnici držte za okraj stopky a opatrně ji vytočte nebo ji opatrně odstraňte nožem. Dbejte na to, aby v substrátu nezůstaly zbytky hub. Hlíva plodí ve více vlnách, s přestávkou 4 i více týdnů. I během doby, kdy nedochází k růstu plodnic, udržujte substrát vlhký. Po 3-5 sklizních (cca doba 6 měsíců) je substrát již plně vyčerpaný a nebude dále plodit. Vyčerpaný substrát lze kompostovat. ■Důležité: Teplota (raději chladno, než horko)! Pravidelná sklizeň (nenechávejte v substrátu přerostlé houby ani zbytky plodnic)! Udržujte substrát vlhký! Nepřemokřujte! Chraňte před slimáky!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené