Borovice kleč
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Borovice kleč

Pinus mugo pumilio - Objednací číslo 3346659
Počet kusů v balení:1 ks
Růst je hustý, kompaktní, středně pomalý. Jehlice jsou krátké, sytě zelené. Rostou ve svazcích po dvou. Dorůstá do výšky až 0,5 -1,5 metru a šířky až 1-2 metry. Rozrůstá se do šířky a dokáže dobře vyplnit prostor. Hodí se k pokrytí a zpevnění svahů, do skalek, vřesovišť, nádob, k solitérním i skupinovým výsadbám. Po zakořenění dobře snáší sucho. Plně mrazuvzdorná. Pokud je nutný řez, provádějte ho na jaře při rašení nových výhonů.
298,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: března začátek - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby března začátek - listopadu konec
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 80 - 200
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 50-150 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Výživná, propustná, neutrální až lehce kyselá. Nemá ráda přemokření. VÝŠKA: 0,5 – 1,5 metru ŠÍŘKA: 0,8 – 2 metry JEHLIČÍ: krátké, sytě zelené jehlice vyrůstající v páru ŘEZ: Není nutný, má pěkný přirozený tvar růstu. Pokud však rostlinu potřebujete tvarovat, provádějte řez na jaře, při rašení nových výhonů. ZIMA: Pěstovaná na zahradě, ve volné půdě je plně mrazuvzdorná. Rostlinu v nádobě postavíme na chráněné místo, nebo nádobu obalíme, abychom ochránili kořenovou část před mrazem. Zaléváme pouze v bezmrazých dnech.
Nedávno zobrazené