Baptísie jižní (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Baptísie jižní (3)

Baptisia australis - Objednací číslo 1107180
Počet kusů v balení:3 ks
Vysoká trvalka pocházející ze Severní Ameriky. Jedná se o trsnatou trvalku, která dorůstá do výšky 1 – 1,5 metru a zhruba stejné šířky. Listy jsou složené, světle zelené. Květenství, které připomíná lupinu, je vzpřímené, složené ze sytě modrých květů a může na délku měřit 40-50 cm. Rozkvétá koncem června. Květenství, díky své délce a váze mohou přepadávat, doporučujeme k rostlině umístit oporu. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné půdy. Špatně snáší přemokření. Na podzim nebo na jaře rostlinu seřízněte. Mrazuvzdorná do -30 stupňů.
756,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec
Vysazovací vzdálenost (cm) 40 - 50
Výška dospělé rostliny 100 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PUDA: Propustná, výživná, spíše písčitá. HNOJENÍ: Není nutné. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek. VÝŠKA: Asi 1 m. KVĚTY: Modré až modrofialové. DOBA KVĚTU: Od konce června. ŘEZ: Rostliny se zastřihují na podzim po odkvětu nebo časně zjara. ZIMA: Mrazuvzdorná.
Nedávno zobrazené