Smrk ztepilý, volné kořeny (10)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Smrk ztepilý, volné kořeny (10)

Picea abies - Objednací číslo 3350108
Počet kusů v balení:10 ks
Jehličnatá dřevina dorůstající výšky 25 m a šířky 7 m. Využívá se jako lesní a hospodářská dřevina, i jako solitér do parků či zahrad, vhodný je také pro použití ve skupinových výsadbách nebo pro výsadbu živého plotu. Dobře roste i na vlhkém stanovišti. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do substrátu s kyselým pH. Plně mrazuvzdorný. Dodáváme 25 -40 cm vysoké sazenice s volnými kořeny.
410,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30
Barva zelená
Výška dospělé rostliny 200 cm
STANOVIŠTĚ: Roste jak na slunečném, tak i na stinném stanovišti. PŮDA: Humózní, propustná. Tyto jehličnany mají plošně a do široka rostoucí kořeny, je třeba dbát, aby půda byla dostatečně vlhká, je třeba však bránit nadměrnému hromadění vody VÝŠKA: Při odstupu 25-30 cm od sebe mohou tyto smrčky dorůst do výšky až 2 m. Ponecháte-li dřevinám mezi sebou naopak větší odstup, pak porostou do větší výšky a dosáhnou šířky 80-100 cm a více. ŘEZ: Od druhého roku pěstování můžete provést zkracovací a formovací řez: kónický řez /zúžení odspoda směrem nahoru/ . Řez se provádí na konci srpna nebo začátku září nebo během zimního vegetačního klidu až do února. RYCHLOST RŮSTU: Od druhého roku pěstováni až 30-40 cm. HNOJENÍ: Teprve poté, co se rostlina řádně uchytila. Podle potřeby užívejte speciální hnojivo s obsahem dusičnanů. ZIMA: Mladé rostliny chraňte vrstvou mulče, která zároveň napomáhá udržovat vlhkost v půdě. Smrčky jsou stálozelené, vypařují vodu, a proto i v zimě vyžadují zálivku za předpokladu, že není půda promrzlá.
Nedávno zobrazené