Hrušeň s červenou dužinou, volné kořeny

Lze objednat

Tzv. "krvavka". Jedná se o starou odrůdu hrušně s růžovou až načervenalou dužinou. Plody jsou středně velké. Dozrávají od poloviny srpna. Chuť je velmi sladká, kořenitá. Jsou vhodné k přímé konzumaci, sušení, pro přípravu povidel i na pálení. Nelze je skladovat, zralé plody od středu hniličkovatí. Mrazuvzdorná, dobrá odolnost vůči škůdcům a chorobám. Cizosprašná.

Číslo zboží: 48090

Latinský název: Pyrus communis

Obsah balení: 1 ks

399,0 Kč / balení

Stanoviště
Slunné až polostinné orientované na jih nebo jihozápad. Nikoli ale stanoviště před bílou stěnou domu reflektující sluneční paprsky – to by mohlo vést ke spálení rostliny.
Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů.

Půda:
Běžná zahradní nebo květinová zemina s malým podílem rašeliny, ne příliš vlhká.

Hnojení:
Na jaře hnojivem na ovocné stromy

Sázení:
Vyhloubit díru pro zasazení o rozměrech alespoň 50 cm.
Vysypat směsí zeminy a hnojiva.


Květ:
Duben/květen. Hrušeň vyžaduje sprašné odrůdy (např. Villiams, Clappova). První květy a tvorba prvních plodů začíná přibližně od 3. roku pěstování.
Plody: velmi sladké, kořenité. Vhodné pro rychlé zpracování, nelze je skladovat.
Zrání ovoce:
Přibližně od poloviny srpna (podle podmínek).
Řez:
Odborný. Starší a delší výhony stříháme teprve, až když už ve výhoncích není skoro žádná míza (listopad nebo únor). V den řezu by venkovní teplota neměla klesnout pod 5 oC.

Podzim/zima:
Zimovzdorná, oblast nad kořeny zakrýt listím nebo mulčem.