Topinambur(10 hlíz)
Topinambur(10 hlíz)
Topinambur(10 hlíz)
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Topinambur(10 hlíz)

Helianthus tuberosus - Objednací číslo 6666137
Počet kusů v balení:10 ks
Mnoho z toho, co jíme působí příznivě na naše zdraví. Židovské brambory - Topinambury jsou chutné a zdravé. Mají vysoký obsah inulinu (až 16 %). Inulin je pomocí kyselin a enzymů štěpen do formy cukrů, která je přijatelná pro diabetiky. Kromě toho obsahuje topinambur důležité minerální látky a přírodní látky snižující chuť k jídlu. Je vhodný do salátů, polévek a nákypů, kterým propůjčuje jemné oříškové aroma. Sklizeň: na rostlinu asi 2 až 3,5 kg hlíz. Dorůstá do výšky až 3,5 m. Hlízy jsou mrazuvzdorné. Květy podobné slunečnicím.
280,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 50 cm
STANOVIŠTĚ: Nevyžaduje žádné zvláštní nároky. PŮDA: Stačí dobrá zahradní půda. HLOUBKA VÝSADBY: Asi 10 cm. VZDÁLENOST VÝSADBY: 30 – 35 cm. VZDÁLENOST ŘAD: Asi 75 cm. Rostlina Topinamburu musí být dobře zahrnuta zemí, popřípadě opětovně znovu přihrnout, aby měla stabilitu. HNOJENÍ: Jednou – dvakrát 20 g vícesložkového hnojiva (obsypat kolem rostliny). RŮST: Hustý, výška do 3,5 m. KVĚTY: Podobné slunečnici. DOBA KVĚTU: Od srpna do podzimu. PLODY: Hlízy podobné bramborám s jemně oříškovým aroma (vhodné i pro diabetiky). Hlízy jsou mrazuvzdorné. SKLIZEŇ: Je možná od podzimu do jara. EXTRA: Topinambur, vařený ve vodě s citronem, si zachovává bílou dužinu.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené