Slivoň Čačanská Lepotica, volné kořeny
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Slivoň Čačanská Lepotica, volné kořeny

Prunus domestica Cacanska Lepotica - Objednací číslo 4485854
Počet kusů v balení:1 ks
Velmi úrodná, středně raná odrůda slivoně. Dozrává v první polovině srpna. Velké, oválné tmavě modré plody jsou silně ojíněné. Dužina je zelenožlutá, pevná a šťavnatá, jde dobře oddělit od pecky. Plody jsou vhodné pro přímou konzumaci i ke konzervaci. Růst je poměrně bujný. Plodnost velká a pravidelná. Odrůda je tolerantní k šarce a dobře odolná mrazu. Dodáváme s volnými kořeny.
325,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ: Slunné. PUDA: Humózní. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné dřeviny, dbát na dávkování. VÝŠKA: Asi 3 – 3,5 m. PROSTOR: 3 – 5 m. RUST: Široký, volně rostoucí strom. KVĚTY: Začátek května. PLODY: Velké, oválné tmavě modré plody jsou silně ojíněné. Dužina je zelenožlutá, pevná a šťavnatá, jde dobře oddělit od pecky. SKLIZEŇ: První polovina srpna. ŘEZ: Je vhodné provádět na jaře, po narašení prvních pupenů. V prvních letech se provádí tzv. tvarovací řez, kterým určujete budoucí tvar koruny. Pro vytvoření koruny ponechte 3-4 nejsilnější větve. Později se provádí řez udržovací. Starší výhony zkracujte maximálně 1/3 délky. Dřevo švestek je velmi křehké a snadno se zlomí Odstraňte suché, pomrzlé výhony a větve které se kříží nebo směřují dovnitř koruny. ZIMA: Mrazuvzdorná. Mulčujeme listím nebo posekanou trávou. POZNÁMKA: Při sázení postavíme ke stromu opěrnou tyč a ponecháme ji tak dlouho, dokud kmen nebude silný.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené