Dvojice hrušek (Viliamsova + Clappova)
Dvojice hrušek (Viliamsova + Clappova)
Dvojice hrušek (Viliamsova + Clappova)
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Dvojice hrušek (Viliamsova + Clappova)

Pyrus communis - Objednací číslo 4420807
Počet kusů v balení:1 ks
Dvě odrůdy hrušní naroubované na jednom stromě. Viliamsova: Oblíbená odrůda přinášející pravidelnou a hojnou úrodu, dozrávající koncem srpna. Velké plody mají hezkou žlutou barvu, bílou dužninu, jemnou a sladkou chuť. Clappova: Středně velké až velké plody kuželovitého tvaru. Slupka je hladká zelenožlutá s červeným líčkem. Dužina je žlutobílá, jemně zrnitá s lahodnou sladkokyselou chutí, šťavnatá. Dozrává v druhé polovině srpna. Konzumní zralost po zhruba 6-7 týdnech. Nelze je dlouhodobě skladovat. Obě odrůdy jsou vzájemně sprašné.
984,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 300-400
Doba zrání srpen začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 250-350 cm
STANOVIŠTĚ Chráněné, slunné, teplé. Chladné a vlhké počasí v týdnech před dozráním by mohlo negativně ovlivnit kvalitu plodů. PUDA: Hluboká, bohatá na živiny, lehce kyselá. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné dřeviny (dbát na dávkování). VÝŠKA: 2,5 - 3 metry. POTŘEBA MÍSTA: 3 – 4 metry. RUST: Kompaktní. KVETENÍ: První květy a tvorba plodů 2-3 rokem po výsadbě, v závislosti na podmínkách. OPYLENÍ: Oba druhy jsou vzájemně sprašné. ZIMA: Mrazuvzdorné, oblast kořenů mulčujeme vrstvou listí nebo řezané trávy. POZOR: Při výsadbě umístíme ke stromku opěrný kůl, který ponecháme tak dlouho, dokud rostlina nevytvoří silný kmen (může trvat několik let). Není vhodné pěstovat v blízkosti tújí a jehličnanů, možnost napadení houbovitou chorobou rzí hrušňovou.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené