Citrónovník Sorrento
Citrónovník Sorrento
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Citrónovník Sorrento

Citrus limon - Objednací číslo 6630470
Počet kusů v balení:1 ks
Šlechtěný citrónovník, který může potěšit i Vás svými vonnými květy a jedlými plody. Upřednostňuje chráněné slunečné stanoviště. Vysazuje se do kyselé rašelinové půdy. Vyžaduje pravidelnou zálivku a přihnojování! Dodáváme ve velikosti 80 – 100 cm, v kontejneru. Přezimování: na světlém místě o 5 až 10 °C.
960,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
Roubovaný: podnož Poncirus trifoliata STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné. PŮDA: Slabě kyselá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENÍ: Od května do srpna jednou za 14 dnů hnojivem Duostar Gold nebo hnojivem na citrusy. ZÁLIVKA: Dodržovat stejnoměrnou zálivku nevápenitou vodou, nejlépe dešťovou vodou, nesnáší mokré kořeny, nesmí zůstávat voda v misce pod květináčem. Je prospěšné rosit rozprašovačem. LISTY: Žluté listy jsou znakem nedostatku železa (chloróza), pak začít citrusovník hnojit. Listy mohou v zimě částečně opadat. KVĚTY: Bílé, mohou být celoročně. PLODY: Vývoj plodů trvá velmi dlouho, takže ovoce může zrát až 13 měsíců. Současně probíhají 3 fáze zrání: tzn. poupata, květy a ovoce. ŘEZ: Obecně není zapotřebí – podle potřeby je však možné jej zkrátit (přiříznout na správný rozměr)– nové květy se začnou tvořit až v následujícím roce. ZIMA: Není mrazuvzdorný! V zimě rostlina očekává světlé, ale chladné místo (jinak reaguje shazováním listů). Teplota v této místnosti by měla být kolem +5 oC, maximálně +10 oC. UPOZORNĚNÍ: Bohužel, často se na něm vyskytují mšice, proto zvláště v zimě kontrolovat spodní stranu listů. EXTRA – TIP: Když nemá k dispozici dešťovou vodu, může se do zálivky (vody z vodovodu) přidat pro její změkčení pár kapek octa.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené