Kaktusové fíky Ibiza
Kaktusové fíky Ibiza
Kaktusové fíky Ibiza
Kaktusové fíky Ibiza
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kaktusové fíky Ibiza

Opuntia ficus-indica - Objednací číslo 4435089
Počet kusů v balení:1 ks
Kaktusové fíky jsou u nás známé především jako pokojová rostlina, ale nyní již existuje i odolný druh. Dají se konzumovat listy i plody. V létě rozkvétá 8 cm velkými zlatožlutými květy, ze kterých se na podzim vytvoří červené plody. Rostlina má ráda světlé a slunné stanoviště. Je třeba se vyhnout nadměrné zálivce. Plody se sbírají jen tehdy, až se dají lehce odtrhnout. Šťavnaté ovoce rozkrojíme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Dodáváme 10 -20 cm vysoké rostliny v kontejneru, zimovzdorný do -5°C.
433,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100-150
Doba zrání září začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé a slunné PŮDA: 70% zeminy s 30% příměsí písku, je nutné zamezit přílišnému zamokření půdy. HNOJENÍ: Každé 3 týdny speciálním hnojivem na kaktusy ZÁLIVKA: Potřeba zálivky není velká. Při slunném počasí cca jednou za tři dny. VÝŠKA: V našich zeměpisných šířkách může dorůst do 1,5 m. POTŘEBA MÍSTA: 1 m až 1,5 m RŮST: Keřovitý, často až stromkový růst s otrněnými i neotrněnými články KVĚTY: Zlatožluté DOBA KVĚTU : Léto PLODY: Na podzim asi 5 cm velké načervenalé plody (chuť kyselá-až mírně trpká trpká). Plody jsou zralé, když po stisknutí v prstech jsou měkké. ŘEZ: Není nutný. ZIMA: Rozrostlá a starší rostlina je zimovzdorná do -5 oC , poté přezimovat ve světlé a chladné místnosti, kde nemrzne. Od září začít méně zalévat a od října do března/dubna omezit zálivku na minimum. Půdu nechat čas od času téměř vyschnout.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené