Fíkovník Brown Turkey, keř
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Fíkovník Brown Turkey, keř

Ficus carica - Objednací číslo 4402346
Počet kusů v balení:1 ks
Kultivar Brown Turkey je jeden z nejotužilejších fíkovníků, který v našich podmínkách i dobře plodí. Plody jsou tmavé, hnědočervené až tmavě fialové. Správně vyzrálé jsou sladké a šťavnaté. Zralé plody poznáte tak, že jdou lehce odlomit a neroní mléko (latex je v celé rostlině a u citlivých jedinců může způsobit podráždění kůže, očí nebo rtů). Listy jsou velké, mají tmavě zelenou barvu a výrazné laloky. Rostlina dorůstá do výšky kolem 2 metrů a zhruba do stejné šířky. Při pěstování v nádobě je rostlina nižší. Vysazujte do středně těžké, vápenité, výživné půdy na slunné a chráněné stanoviště. Pravidelně přihnojujte, obsah živin v půdě ovlivňuje velikost plodů. Lze pěstovat i v nádobě. Mrazuvzdorný do -15 až – 20 stupňů, mladé rostliny doporučujeme chránit. V případě poškození výhonů mrazem dobře obráží od kořenů. Dodáváme 30-40 cm vysoké rostliny v kontejneru.
855,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Doba zrání červenec střed
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200 cm
STANOVIŠTĚ: Chráněné, pokud možno orientované na jih nebo jihozápad PŮDA. Kyprá, vápenitá, květinovou zeminu smíchat s 1/3 písku. Dostatečně zalévat, aby půda rostliny nevyschla, zvláště při tvorbě plodů. Extrémní sucho a přemokření může rostlině škodit. Při pěstování v nádobě dbát na to, aby byla dostatečně široká a hluboká. HNOJENÍ: V březnu a červnu 1x hnojivem s nízkým obsahem dusíku. Je možné též 1x za dva týdny přihnojit univerzálním tekutým hnojivem. VÝŠKA: Podle podmínek 2 - 3 m ( v nádobě je nižší). RŮST: Keřovitý Tento fíkovník se rozmnožuje odnožemi a zakořeněním „řízků“, roste pak jako keřovitý stromek. Neroubuje se. PLODY: Červeno-fialové V průběhu pozdního léta až do zimy. Plody dozrávají postupně, proto je možné, aby se na jedné rostlině vyskytovali zralé i nezralé plody. Plody jsou zralé, pokud se poddají tlaku palce. ŘEZ: V průběhu vegetace (od jara do podzimu) mohou být jednotlivé výhony zkráceny respektive odstraněny. Na místa řezu naneseme přípravek na hojení ran. ZIMA: Mladé rostliny se doporučují pěstovat v nádobě, kterou přezimujeme v chladné a světlé místnosti - omezit zálivku. Starší rostliny (3 - 4 leté a více) můžeme podle podmínek pěstovat ve volné půdě. Rostlinu zakryjeme slámou nebo netkanou textílií (jako ochranu proti chladnému větru). Kořeny zakryjeme silnou vrstvou mulče (řezaná tráva, listí). Mokrý sníh setřásáme.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené