Trnka obecná 'Zempléni'
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Trnka obecná 'Zempléni'

Prunus spinosa 'Zempléni' - Objednací číslo 4482517
Počet kusů v balení:1 ks
Nově vyšlechtěná odrůda trnky. Nyní zcela bez trnů a s většími plody. Na jaře je strom velmi dekorativní, když je obsypán sněhově bílými květy. Plodem jsou kulovité peckovice o velikosti 22-23 mm - trnky, které jsou sladší, než divoce rostoucí druh.Slupka nezralých plodů zelená, po dozrání je tmavě modrá, ojíněná voskovou vrstvou. Dužina je žlutozelená. Dozrávají od října. Plody jsou vhodné pro výrobu ovocného vína, likéru, pálenky nebo džemu. K přímé konzumaci v syrovém stavu jsou vhodné až po přejití mrazem. Trnky obsahují třísloviny, cukry, pektiny, vitamin C, organické kyseliny, barviva a kyanový glykosid amygdalin. Díky vysokému obsahu tříslovin se trnky používaly při léčbě průjmových onemocnění. Nenáročná, mrazuvzdorná rostlina. Výška rostlin při dodání 120 -150 cm. Dodáváme s volnými kořeny. Samosprašná.
369,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 300
Doba zrání září střed
Výška dospělé rostliny 250-300 cm
roubováno: podnož Myrabolan. STANOVIŠTĚ Slunné až polostinné PŮDA: Běžná zahradní zemina VÝŠKA: zhruba 2 metry RŮST: strom, silný KVETENÍ: Duben - květen Bílé První květy, eventuálně plody od druhého roku PLODY: Dozrává od října. Slupka nezralých plodů zelená, po dozrání je tmavě modrá, ojíněná voskovou vrstvou. HNOJENÍ: Není nutné, případně na jaře hnojivem na ovocné dřeviny, případně kvalitním kompostem ŘEZ: Po sklizni odstraňte nemocné a mrtvé dřevo. Zpravidla není řez, zkracování nebo formování zapotřebí. ZIMA: plně zimovzdorná
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené