Klikva velkoplodá (3)
Klikva velkoplodá (3)
Klikva velkoplodá (3)
Klikva velkoplodá (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Klikva velkoplodá (3)

Vaccinum macrocarpon 'Stevens' - Objednací číslo 4409401
Počet kusů v balení:3 ks
Cranberry. Velké, rubínově červené bobule se žlutými skvrnami a křupavou světlou dužinou. Dozrává v září. Chuť je svěží, kyselá, jemně natrpklá lze je konzumovat přímo, ale většinou se využívají pro další zpracování. K sušení, do marmelád a čajů. Mají vysoký obsah vitaminu C. Jedná se o stálezelenou vřesovištní rostlinu, která se používá na půdní pokryvy. Dorůstá do výšky 10 -15 cm, ale rozrůstá se hodně do šířky pomocí dlouhých polehávajících výhonů, které po celé své délce snadno zakořeňují. Dokáže tedy vytvořit hezké a husté koberce. Listy jsou drobné, zelené a květy bílé objevující se od června. Vysazujte na polostinné stanoviště do kyselé (4,5 – 5,5 pH), dostatečně vlhké půdy.
484,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: března začátek - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby března začátek - listopadu konec
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 15
Doba zrání září začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 15-20 cm
Stálezelené ano
Nazývaná též kanadská velkoplodá brusinka PŮDA: Půda chudá na živiny, kyselá /popř. přidat rašelinu/, s nízkým obsahem vápníku, vlhká. Cranberry ráda roste na březích vod. STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné ODSTUP MEZI ROSTLINAMI: 6 rostlin na m² (půdokryvný růst) RŮST: Výška asi 15 cm, plazivý růst, keřík vytvářející koberce. Květy: Růžově bílé štíhlé květy (cca. červen) – od 2. roku pěstování, samosprašná. HNOJENÍ: Není nutné, mulčování např. posekanou trávou nebo na podzim shrabaným listím rostlině zcela stačí (tuto vrstvu není nutné odstraňovat, na jaře ji stačí jen rozhrnout kolem rostliny, rozpadne se sama). Tato mulčovací vrstva poskytne rostlině dostatek živin. Rostlinu zalévat nejlépe dešťovou vodou (vodu z vodovodu použít na zalití až po odvápnění). PLODY: Rubínově rudé velikosti malé olivy, dužina světlá a pevná, v syrovém stavu velmi kyselé. DOZRÁVÁNÍ: Od září do října, plody je po dlouhé měsíce možno skladovat v chladných prostorách. PODZIM: Listí se zbarví do bronzova. ZIMA: Mrazuvzdorná, lístky opadávají jen částečně.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené