Vanilka pravá
Vanilka pravá
Vanilka pravá
Vanilka pravá
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vanilka pravá

Vanilla fragrans - Objednací číslo 6690627
Počet kusů v balení:1 ks
Je epifytická liánovitá orchidej, patřící do čeledi vstavačovitých. Tvoří dlouhé výhony. Ideální jako pokojová rostlina do závěsné nádoby nebo květináče s oporou k pnutí. Rozkvétá žlutavými květy, ze kterých se po opylení tvoří vanilkové lusky. Opylovat je třeba ručně - odklopením přepážky, která odděluje tyčinky s pylem od blizny pomocí jehly a stisknutím květu druhou rukou tak, aby se tyčinka přitiskla na bliznu. Pokud květ není opylen, tak upadne. Rostliny dodáváme v kontejneru.
282,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Doba zrání červenec začátek
STANOVIŠTĚ: Pokojová nebo skleníková rostlina. Teplé, světlé až polostinné místo s poměrně vysokou vzdušnou vlhkostí (až 80%). Teplota by se měla pohybovat mezi 25 – 27 stupni a doporučuje se rostlinu přiměřeně rosit, ale nepřemokřit. Chránit před přímým sluncem. PŮDA: Propustný květinový substrát s příměsí rašeliny. HNOJENÍ: Každé 3 týdny tekutým hnojivem. VÝŠKA/RŮST: Rostlina je vhodná do závěsné nádoby nebo květináče s oporou k pnutí. Tvoří dlouhé výhony, které mohou ve vhodně pěstovaném klima (např. skleník, zimní zahrada) dosáhnout délky 2 a více metrů. K rostlině je vhodné umístit oporu, např. tyč obalenou rašeliníkem. LISTY: Pevné, dužnaté. KVĚTY: žluté Kvetou až starší rostliny - v létě. PLODY: Lusky – zelené, postupně zežloutnou a zhnědnou. Uvnitř je mazlavý obsah (semínka) s typickou vůní. Opylovat je třeba ručně – odklopením přepážky, která odděluje tyčinky s pylem od blizny, pomocí jehly a stisknutím květu druhou rukou tak, aby se tyčinka přitiskla na bliznu. Pokud není květ opylen, tak upadne. EXTRA TIP: Rostliny rostou nejlépe při vysoké vzdušné vlhkosti. Čím je teplejší a vlhčí klima, tím lépe pro rostlinu.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené