Koriandr (sazenice)

Koriandr (sazenice)

Objednací číslo 68312
Počet kusů v balení:2 ks
V kuchyni se využívají všechny části koriandru, semena, která jsou velmi aromatická a mají nasládlou chuť, listy i kořeny. Semena bývají součástí kořenicích směsí, jako je především indické kari koření, ale lze je využít i samostatně. Jsou také součástí kořenicí směsi určené k nakládání zeleniny (okurek, červené řepy) a hub. Nať a listy se hodí do různých omáček, k rybímu nebo grilovanému masu, do pečiva a taktéž do sladkých jídel, jako jsou různé moučníky a sušenky. Vždy se přidávají až na závěr tepelné úpravy, aby neztratily chuť a aroma.
232,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ: Slunečné, vzdušné, dostatek vláhy, ale nepřemokřit! PŮDA: Propustná, spíše zásaditá a výživná. PĚSTOVÁNÍ: Můžeme ho pěstovat na záhoně, ale i v květináči. Mladé rostlinky je možné protrhávat, aby se zabránilo jejich přílišnému natěsnění v květináči. Mohou se použít čerstvé při vaření. SKLIZEŇ: LISTY koriandru můžeme sklízet postupně, jak se tvoří. Vždy necháme několik listů na rostlině, aby neuhynula. Pro sklizeň listů se doporučuje výška stonků asi 20 – 25 cm. Neostříhat najednou více, jak 1/3 stonků, aby to rostlinu příliš neoslabilo. Pro sklízení semen necháme rostlinu vykvést (přestane pak produkovat nové listové výhony). SEMENA sklízíme, když květ uschne. Jakmile jsou zralá (světle hnědá), necháme je dosušit a skladujeme je pak v uzavíratelné sklenici v temnu a v suchu. ZIMA: Jednoletá rostlina, není mrazuvzdorná. TIP: V srpnu nebo v září se může oddělit část trsu s mladými stonky a zasadit ho do květináče. V říjnu ho pak umístit na kuchyňské okno a za několik týdnů bude možné opět sklízet mladé výhony s lístky.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené