Tymián (sazenice)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Tymián (sazenice)

Objednací číslo 6683092
Počet kusů v balení:2 ks
Velmi aromatická bylinka patří k nejpoužívanějším bylinkám vůbec. Čerstvě nasekaný tymiánu dodá chuť a vůni ovocné šťávě, salátu, zálivce, pikantní omáčce a veškerým pokrmům z masa a zeleniny. Hodí se také k rybám nebo do nádivky. Tymián má dezinfekční účinky, působí proti parazitům, průjmům a nadýmání a zlepšuje trávení. Ulevuje při chronických zánětech žaludku a podporuje krevní oběh. Mírní kašel a pomáhá při bronchitidách.
232,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ: Slunné, chráněné. PŮDA: Propustná, hlinitopísčitá, ne příliš bohatá na živiny! Přílišnou výživou ztrácí své typické mateřídouškové aroma. Zálivka vyvážená. PĚSTOVÁNÍ: Může být vysazená na záhon nebo pěstovaná v nádobě. KVĚT: Od května do pozdního léta. Drobné, bílé nebo růžovofialové. LISTY: Vonné, malé, vejčité, hebké a mírně ochmýřené. RUST: Tvoří keřík. Dorůstá do výšky cca 20 - 30 cm. SKLIZEŇ: Pravidelným sestřihováním rostlinka zesílí, keř zhoustne a bude mít pěkný kompaktní vzrůst. Sklízíme nejlépe za suchého slunného dne. Ideální dobou je poledne, vždy před rozkvětem, jelikož pak ztratí větší část aroma. Při sklizni odstřihneme nedřevnaté části rostliny. Tymián je nejlepší usušit, protože čerstvý dlouho nevydrží. ZIMA: Mrazuvzdorná, na zimu zastřihnout zhruba na 1/3 a zakrýt chvojím. TIP: Rostliny vybrané k rychlení vyjmeme začátkem října opatrně se zemním balem z půdy. Přesadíme menší zastřižené trsy do vhodné nádoby, doplníme zeminou a umístíme do pařeniště nebo do chladné místnosti. Takto ponecháme rostlině asi měsíc klidu a teprve potom ji umístíme na zimu do bytu na okenní parapet. Pozor na dlouhodobější přemokření!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené